Transgenderismul se bucura de multa atentie in media. Numarul de conferinte care trateaza subiectul e si el in crestere. Motivul – transgenderismul e noua frontiera a revolutiei sexuale. El dovedeste, insa, la fel ca si ideologia orientarii sexuale care a declansat revolutia sexuala, confuzia, ori, mai corect, dez-orientarea care caracterizeaza generatia contemporana occidentala.
Confuzia sexuala a atins nivele epidemice in tarile occidentale, infecteaza tot mai multe fatete ale existentei sociale cit si institutiile care pina nu demult inca puteau distinge intre bine si rau, normal si anormal, si intre comportamentul acceptabil si cel inacceptabil. O consecinta despre care inca nu am scris este confuzia pe care transgenderismul o cauzeaza in universitatile americane dedicate exclusiv femeilor. Fenomenul este regretabil, dar puncteaza cu claritate confuzia in crestere in rindurile tinerilor americani privind propria identitate sexuala si dificultatile cu care administratorii universitatilor se confrunta. Luam ca exemplu Universitatea Wellesley din Boston, care, oficial vorbind, accepta ca studenti doar femei. Dar asta s-a schimbat, impotriva vointei Universitatii, in ultimii ani cind studentele ei au inceput sa se transforme in barbati. Ciudatenia asta a fost subiectul central al unui articol pe care il comentam astazi si care a fost publicat pe 15 octombrie in New York Times Magazine: When women become men at Wellesley (“Cind femeile devin barbati la Universitatea Wellesley”).
Universitatea Wellesley e una din zecile de universitati din Boston. Fondata in 1870 prin donatiile generoase ale unei familii instarite, Wellesley a fost, si inca ramine, dedicata exclusiv femeilor. Ea nu accepta barbati. Nici in ruptul capului. Dar si Wellesley incepe sa cedeze teren si sa devina o relicva a trecutului. Daca in anii 60 in America erau aproape 300 de universitati si colegii care aveau ca studenti exclusiv fete, acum au mai ramas doar 50 de colegii si universitati dedicate exclusiv femeilor. Wellesley se mindreste ca de-a lungul anilor a promovat feminismul, a educat femei care tot de-a lungul anilor au devenit lideri ai miscarii feministe si de emancipare sexuala, si au dat Americii pe Hillary Clinton, fosta Secretara de Stat americana si prezumata candidata democrata la presedintia Americii in 2016.
Incepind din anii 60, in universitatile americane dedicate exclusiv femeilor s-au refugiat, dupa cum era de asteptat, tinerele lesbiene in cautarea unui spatiu permisiv ideilor de emancipare sexuala si de promovare a stilului lor de viata. Wellesley College nu a facut exceptie. Acum vreo cinci ani insa, lucrurile au inceput sa se schimbe in universitatile exclusiv pentru femei ale Americii, inclusiv Wellesley, odata cu aparitia in campusurile universitare a femeilor transgender, adica femeile care se transforma in barbati prin proceduri medicale, ori se identifica la nivel de personalitate, ca fiind barbati. Asta a generat reactii radicale si agitate in campusurile feministe, femeile si administratia universitatilor revoltindu-se impotriva prezentei intre studentii universitatilor lor a femeilor transformate in barbati. Pentru ele, prezenta in campus a barbatilor insemna prezenta patriarhatului si a sovinismului masculin de care feministele vor sa scape omenirea.
Wellesley are in jur de 2.400 de studente. Majoritatea covarsitoare a profesorilor sunt femei, administratia universitatii e alcatuita din femei, iar barbatii, o minoritate mai putin vizibila in campus, muncesc la intretinerea cladirilor, a gazoanelor ori repararea toaletelor. Curricula e focalizata pe studii feministe si anti-barbati, manualele sunt scrise dintr-o perspectiva feminista, istoria umanitatii la fel, modele de viata pentru tinerele studente sunt, cum e de asteptat, tot femei, iar exemplele negative din istorie sunt, tot cum e de asteptat, barbati.
Revolutia transgenderista, insa, a luat Wellesley prin surprindere. Intre cele 2.400 de studente ale ei sunt vreo 20 de barbati, adica 1 la 240. Dar nu barbati prin nastere, ci femei transformate in barbati prin interventii chirurgicale. Minoritatea asta a devenit foarte vocala, insista sa fie recunoscuta la nivel oficial, si cere sa i se acorde drepturi. Vocabularul a fost prima victima a revolutiei transgenderiste la Wellesley. Daca pina acuma studentele se identificau, la nivel colectiv, ca surori (“sisterhood”), s-a fortat schimbarea terminologiei in “rudenii” (“siblinghood”), apelativ mai neutru din punct de vedere al genului. Studentele transformate in barbati lamenteaza ca profesorii inca folosesc cuvintele “ea” ori “ele” la cursuri, si ca prezumtia generala la profesori inca este ca toate studentele care participa la cursurilor lor sunt femei. Sunt deranjate cind aud profesorii salutind studentele in conformitate cu sexul lor. In consecinta, salutul “good morning ladies”, adica “buna dimineata doamnelor”, a fost eliminat.
Deasemenea, incepind cu noul an universitar, fiecarui student/studenta i se cere sa-si identifice sexul preferat si sa spuna cum vor sa fie numiti or numite, “el” “ea” ori “altceva”, cit si numele pe care il prefera. Mai tarziu s-a iscat problema toaletelor. Pina recent toaletele Universitatii Wellesley erau de doua feluri: (1) pentru comunitatea Wellesley (numite toaletele “Wellesley only”); si (2) pentru communitatea non-Wellesley (numite toaletele “non-Welesley”). Toaletele nu erau separate conform celor doua sexe. Odata ce fetele transformate in barbati au inceput sa foloseasca toaletele desemnate pentru “comunitatea Wellesley”, celelalte fete s-au revoltat, impunind ca barbatii sa foloseasca toaletele alocate comunitatii “non-Wellesley”.
Cu toate aceastea viata studentilor transsexuali nu e usoara la Wellesley. O studenta care se transformase in barbat a candidat la functia de lider al studentilor, dar a fost agresiv atacata online de fetele din campus pentru ca si-a abandonat identitatea sexuala biologica, fortind-o sa-si retraga candidatura. O alta fata, Sara, provenita dintr-o familie conservatoare din Georgia, s-a transformat in barbat pe timpul vacantiei de vara. S-a injectat cu testosteron, si-a taiat sinii, iar dupa o vreme efectele au devenit vizibile. Vocea i s-a transformat in voce de barbat, parul a inceput sa-i creasca pe brate si pe piept, umerii au inceput sa i se lateasca, iar coapsele sa se subtieze. Cind s-a reintors la cursuri dupa vacanta, studentele l-au gasit gretos si dupa o vreme Sara, care intre timp a adoptat numele masculin de Jesse, s-a retras de la cursuri.
Lesbienele din campus sunt si ele revoltate, nemultumite si geloase. Pina la sosirea barbatilor in campus se simteau in siguranta in recrutarea de prietene care sa le impartasasca stilul de viata. Au devenit geloase, insa, pentru ca transsexualilor li se acorda majoritatea atentiei si multe fete alearga dupa ei. Fetele transformate in barbati declara ca foarte multe fete au devenit interesate de ele. Evident, le atrage masculinitatea.
Citeste mai departe aici.