Va ploua cu pastile pentru avort! Așa vrea o asociație germană să încurajeze uciderea de prunci

În Polonia, la finele acestei săptămâni, va ploua cu pastile pentru avort. Inițiativa, lansată de o asociație feministă, a stârnit polemici în această țară majoritar catolică.

Sâmbătă, din cer, asupra Poloniei vor cădea pastile pentru avort. Este vorba de un demers al asociației Women on Waves și a lal altor grupări feministe, care, de la Berlin, susțin dreptul femeilor poloneze la avort.

Operațiunea ”Pilule pentru avort” va avea loc și se va realiza cu ajutorul unei drone. Care va arunca pastilele de la granița dintre orașul Frankfurt pe Oder, din Germania, și orașul polonez Slubice, care desparte cele două țări.

Conform presei germane, o dronă va decola la ora locală 11.00. Asociația Women on Waves spune că astfel vrea să le dea femeilor poloneze dreptul de a avorta în cel mai sigur mod.

În Polonia, ca și în Irlanda și Malta, avortul este interzis prin lege. Din 1993, autoritățile de la Varșovia au decis că întreruperile de sarcină sunt permise doar în caz de viol, incest, punerea vieții mamei în pericol sau posibile boli grave ale fătului. Asociația care va lansa pilulele spune însă că și în aceste cazuri, femeile poloneze cu greu pot obține permisiunea de a avorta. Femeile cu bani își pot permit să meargă în Germania sau Marea Britanie pentru o astfel de intervenție.

Medicii ginecologi susțin însă că avortul cu pastile poate duce la infertilitate și la complicaţii multiple.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.