Un șef al Google avertizează: ”Printați fotografiile digitale, altfel riscați să le pierdeți”

Vint Cerf, vice-președinte al Google și un pionier al internetului, a declarat că este timpul ca datele virtuale să fie trecute pe un alt format, mai palpabil, înainte de a se pierde pentru totdeauna.

Vice-președintele celui mai important motor de căutare al internetului i-a sfătutit pe utilizatori să își printeze fotografiile importante, evitând astfel riscul de a fi pierdute pentru totdeauna.

Într-un discurs ținut la San Jose, în California, Vint Cerf a atras atenția asupra faptului că secolul 21 s-ar putea transforma în ”Evul Mediu” mai ales din cauza faptului că omenirea ține foarte multe date în format digital.

El a mai spsus că generațiile viitoare vor înțelege greu societatea noastră deoarece tehnologia avansează atât de rapid încât fișierele vechi vor deveni inaccesibile.

”Dacă nu găsim o soluție, secolul 21 va fi o gaură neagră pentru informații. Ne găndim să digitalizăm totul pentru că suntem convinși că așa vom păstra totul, însă nu înțelegem că sunt mulți pași de făcut în acest sens și că versiunile digitale ale obiectelor se pot deteriora mai rapid decât cele fizice”, a precizat unul dintre cei mai importanți oameni din organigrama Google, citat de ”The Telegraph”.

”Riscăm să pierdem mult din istoria noastră. Multe lucruri dispar de pe internet”, a adăugat Cerf, spunând că problema principală este că partea de software clachează după o perioadă lungă de timp. Soluția: un format digital neperisabil.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.