Tu știi cum a fost produsă mâncarea pe care o consumi? Câți kilometri a străbătut până la tine în farfurie?

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare vă invită să vizionați cel mai recent film de prezentare a Agriculturii susținute de comunitate. Materialul poate fi accesat la acest link.

Am realizat acest film pentru a pune în evidență faptul că de multe ori pierdem contactul cu hrana pe care o consumăm. Majoritatea oamenilor nu știu unde, cum și cine le produce mâncarea. Agricultura intensivă se bazează pe o depersonalizare a hranei și reducerea biodiversității. În film vorbim despre agricultura susținută de comunitate și beneficiile ei, despre importanța de a avea legături directe cu micii producători și de a ne asuma responsabilitatea regândirii modelului dominant de a face agricultură. Mihaela Vețan, președinte Asociația CRIES.

Filmul prezintă într-o manieră concisă principalele avantaje ale consumatorilor și producătorilor care participă în demersuri specifice agriculturii susținute de comunitate. În România, cel mai cunoscut demers de agricultură susținută de comunitate este reprezentat de parteneriatele de solidaritate ASAT.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.