Multi oameni cred ca alimentatia sanatoasa inseamna a consuma un anumit numar de calorii pe zi. Dar adevarul este ca nu e vorba doar despre cat de mult mancam, ci despre calitatea produselor alimentare consumate si despre cat de sigur au fost acestea produse. In continuare am mentionat cateva dintre cele mai rele alimente pe care le putem introduce in organism. Veti fi cu siguranta surprinsi de unele dintre ele.
1. Floricelele pregatite in cuptorul cu microunde
Cei care lucreaza in fabricile de popcorn pentru microunde au dezvoltat chiar o forma extrem de rara de cancer pulmonar ca urmare a inhalarii vaporilor untului artificial precum si diverselor tipuri de mirosuri puternice, grele, rezultate in procesele de fabricatie. Daca acesta nu este un motiv suficient pentru a evita acest produs, iata un altul: captuseala pungilor contine acid perfluorooctanoic (PFOA), o substanta care a fost asociata mai multor forme de cancer precum si cu infertilitate. In plus, cele mai multe sortimente de floricele destinate pregatirii in cuptorul cu microunde abunda in grasimi rele si sodiu. Floricele facute in casa pot fi chiar un aliment sanatos.
2. Merele
Anul trecut, merele au castigat dubioasa onoare de a fi produsele cele mai incarcate cu pesticide. Deoarece acestea nu sunt foarte rezistente la daunatori, merele tind sa fie stropite din ce in ce mai mult. Sunt, de asemenea, tratate cu pesticide pentru a prelungi durata de viata la raft. “Daca iubiti merele, mereu, mereu, mereu cumparati-le pe cele organice – sau nu le cumparati deloc”. Organismul dumneavoastra va va multumi!
3. Bauturile carbogazoase
Mai multe studii au asociat in mod direct consumul de bauturi carbogazoase cu cele mai multe cazuri de boli cardiovasculare, cancer, depresie, obezitate. Nici sucurile dietetice nu fac exceptie.
4. Chipsurile
Multe branduri de chipsuri contin cantitati inimaginabile de sodiu si grasimi – o punga poate depasi adesea doza zilnica admisa. Dar nu e vorba doar de ingrijorari nutritive la care trebuie sa ne gandim – chipsurile contin, de asemenea, acrilamida, o substanta chimica ce aduce cu sine un risc crescut pentru mai multe forme de cancer si infertilitate. De asemenea, puteti identifica aceasta substanta de-a dreptul infricosatoare si in cartofii prajiti.
Citeste mai departe aici.