Timișorenii marchează 25 de ani de la Revoluție cu una dintre cele mai frumoase compoziții ale lui Mozart

La împlinirea a 25 de ani de la momentul istoric de la Timișoara, locuitorii orașului de pe Bega sunt invitați la un concert vocal – simfonic, dedicat tuturor celor care și-au riscat viața pentru libertate.

Evenimentul va avea loc vineri, 19 decembrie, la Filarmonică, unde timișorenii vor putea să se delecteze cu una dintre cele mai frumoase lucrări simfonice, „Recviemul” de Wolfgang Amadeus Mozart. Celebrul Mozart nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare, fiind unul dintre cei mai cunoscuți compozitori ai tuturor timpurilor. „Recviemul în re minor” a fost ultima lucrare a lui sa, iar boala l-a răpus înainte ca acesta să poată să termine compoziția.

Cu doar o zi înainte de moartea sa, acesta a apucat să le cânte unor prieteni părți din „Recviem”, iar unul dintre studenții compozitorului a completat lucrarea la cererea soției lui Mozart.

Publicul de la Timișoara se va putea bucura de acest concert, menit să cinstească trecerea a 25 de ani de la Revoluție. Evenimentul organizat de Filarmonica Banatului este unul mai amplu și începe de la ora 17:30, când, la Sala Capitol, se va decerna titlul de Cetățean de Onoare al Timișoarei lui Robert Dornhelm. La ora 18 va avea loc proiecția filmului „Recviem pentru Dominic”, în regia lui Dornhelm, iar de la ora 19:45 va avea loc concertul vocal-simfonic. Acesta va fi dirijat de maestrul Wolgang Groechs, care se va afla în compania soliștilor: soprana Crina Vezentan, mezzosoprana Andrada Ioana Roşu, tenorul Tiberiu Simu şi bas-baritonul Walter Fink. Corul „Ion Românu” a fost pregătit de maestrul Lucian Oniţa.

Sursa articolului aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.