TIMIȘOARA: “COPIL ÎN EUROPA” Ediţia a VIII-a – Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri

“COPIL ÎN EUROPA” Ediţia a VIII-a
– Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri
Data: 22 – 26 octombrie 2015
Locul de desfășurare:
– Teatrului “Merlin” Timişoara- Bulevardul Regele Carol I (Bulevardul Tinereţii), nr. 3
– Casa de Cultura a Studenților- Bulevardul Regele Carol I
– Casa de Cultură a Municipiului Timișoara- Strada Miron Costin, nr. 2
– Casa Armatei- Piața Libertății Nr 5

În perioada 22 – 26 octombrie 2015, Asociaţia Culturală “Pentagon” va fi inițiatoarea și gazda celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Naţional de Teatru pentru Copii şi Tineri “Copil în Europa”.

În cadrul festivalului, trupele invitate vin să-şi prezinte aptitudinile dramatice şi artistice DAR și să învețe din secretele artelor scenice și permormative de la profesioniști în diverse arte ale spectacolului. Trainerii le vor dezvalui o parte din aceste taine în timpul atelieror festivalului: Commedia dell’arte, pantomimă, improvizație comică, clovnerie, păpușerie, circ, canto, machiaj scenic, scenografie.

Mai mult decât atât, organizatorii au pregătit activităţi şi întâlniri „informale”, unde toţi amatorii de teatru se pot cunoaşte mai bine şi se pot relaxa, pot dezbate idei legate de teatrul tânăr de astăzi din România și pot încerca să găsească răspuns sau sprijin pentru realizarea proiectelor viitoare.

Au fost invitate să se înscrie pentru preselecţie trupe de copii şi tineri, atât dintre cele care au mai participat la ediţiile anterioare, cât şi noi venite. Suntem bucuroși că în acest an avem invitați din toate colțurile țării și sperăm să ne putem dezvolta în continuare pe această direcție.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.