Time management: cum să iei decizii repede și eficient?

De-a lungul vieții luăm tot felul de decizii: de la simpla alegere a vestimentației pentru birou, la decizia de a ne schimba stilul de viață și a face mai mult sport, decizia de a ne muta în altă țară sau decizia de a schimba locul de muncă. Deciziile sunt însoțite inevitabil și de regrete sau de momente în care ne-am dori să fi acționat mai curând. Din fericire, chiar există modalități pentru a ne educa procesul de luare a deciziilor ți a-l eficientiza în beneficiul nostru.

Cu toții am auzit de legea Pareto. Aceasta se aplică cu succes și în cazul deciziilor: 80% din timp ne petrecem analizând și doar 20% făcând lucrurile să se întâmple. Tot timpul pe care îl pierdem hiperanalizând, îl putem capitaliza punând în practică deciziile noastre și beneficiind de pe urma lor.

Putem învăța să luăm decizii mai eficient? Răspunsul se găsește în nivelul de cunoaștere a propriilor capabilități. Atunci când ne cunoaștem valorile și când avem obiective clare, alegerile noastre sunt potrivite pentru noi. În schimb, când intervine neîncrederea, pierdem controlul alegerii și încercăm să găsim confirmări la ceilalți. Din punct de vedere psihic, noi suntem conștienți de ceea ce ne dorim dinainte de a formula decizia, dar până la procesele raționale, emoțiile și instinctele predomină și ne acaparează gândirea.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.