Spune-le că ai aflat!

AM AFLAT:   „Timişoara, Bucureşti, România, Duminică, ora 15, arată că eşti mai mult decât vor ei să fii. Arată că ştii mai multe decât vor ei să şti. Arată că poţi, ceea ce lor le e frică că poţi. Arată că vrei ceea ce lor le e ruşine să mai vrea. Arată că nădăjduieşti ceea ce ei au uitat să mai nădăjduiască.

Arată că poţi, şti şi vrei. Ssă iubeşti. Arată că iubeşti pe toţi cei din jurul tău.

Arată mai ales că îţi iubeşti copiii care încă nu s-au născut, că îţi iubeşti părinţii care nu mai trăiesc şi arată-le că ai o inimă care ştie să dăruiască.

Spune-le că ai aflat. Acum ştii că dragostea e totul şi asta te urneşte.

Şi mai spune-le – ceea ce ei nu vor cel mai mult să audă – spune-le că până şi pentru ei faci ceea ce faci.”

Nu sta in casa pe 6 aprilie! Pentru copiii si nepotii tăi” este titlul unui video apărut pe Youtube, al cărui protagonist este Mihai Gruia, personalitatea care a protestat în mod deschis faţă de exploatările gazelor de şist din România.

Mesajul vine în întâmpinarea unei ample acţiuni de protest, care va avea loc în Bucureşti, la data de 6 aprilie, începând cu ora 15:00, în zona Pieţii Universităţii.

Iată textul complet al comunicatului lansat de organizatori:

“Lupta împotriva fracturării hidraulice a intrat într-o nouă etapă. La Pungești se pregatește primul foraj, iar alte și alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de șist. Metoda fracturării începe să fie implementată pe ascuns și la exploatările clasice de petrol și gaze pentru creșterea productivității, fără niciun fel de studiu de impact asupra sănătății și mediului. Nebunia exporărilor și exploatărilor resurselor aduce Romania în pericol de otrăvire. Clasa politică a cedat intereselor ilegitime și folosește instituțiile statului ca să apere ilegalitățile și abuzurile. Cetățenii sunt abandonți în fața valului de companii care vor să exploateze bogățiile subsolului în cel mai iresponsabil mod. Turismul și agricultura vor fi distruse prin otrăvirea apei, pamântului și aerului. Agricultorii vor fi primii afectați, apoi micii întreprinzatori și încet, încet întreaga țară.

Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, în peste 60 de localități din România și în orașe din străinătate, mitinguri și marșuri împotriva exploatării gazelor de șist prin metoda fracturării hidraulice. Ieșim cu toții în stradă, țărani și orășeni, cetățeni de diferite etnii și convingeri, din țară și din diaspora, ca să ne apărăm împreună pământul, apa și aerul. Ieșim în stradă să spunem răspicat că nu vom ceda și ne vom apăra dreptul la viață, la sănătate, viitorul.

Aici intregul articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.