Slovenia: Cetățenii au RESPINS prin referendum, pentru a doua oară, legalizarea căsătoriilor homosexuale

DE ANDREI NICOLAE

Cetățenii Sloveniei au decis, prin referendum, respingerea căsătoriilor între persoane de același sex, informează presa de la Ljubliana.

În luna martie, Parlamentul adoptase o lege care permitea astfel de uniuni, dar coaliția „E pentru copii” ( Za otroke gre!) a mobilizat peste 350.000 de cetățeni care au votat „împotriva” legii care instaura căsătorii homosexuale. Puțin peste 200.000 au fost cei care s-au declarat de acord cu legea.

Pentru ca referendumul să fie validat, era nevoie de o prezență de peste 20% la urne, ceea ce s-a și întâmplat.

Legea pro-căsătorii homosexuale a fost susținută masiv de Uniunea Europeană, inclusiv de către toți eurodeputații sloveni. Chiar și așa, slovenii au respins pentru a doua oară căsătoriile homosexuale, inclusiv posibilitatea ca aceste cupluri să adopte copii, după ce o făcuseră deja în 2012.

În trei ani, nivelul de dezaprobare pentru căsătoriile homosexuale a crescut: de la 55% în 2012, la 64% în 2015.

Citeste mai departe aici.

Vă reamintim că la sfârșitul lunii noiembrie, în Monitorul Oficial al României a apărut un proiect de lege constituțională ce definește căsătoria ca fiind o uniune liber consimțită între un bărbat și o femeie. Inițiativa constituțională aparține unui grup de cetățeni, susținuți de Coaliția pentru Familie, și are nevoie de un număr de minim 500.000 de semnături pentru a ajunge pe masa Parlamentului.Dacă doriți să susțineți inițiativa cetățenească de ocrotire a familiie, vă rugăm vizitați www.coalitiapentrufamilie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.