SEX-ul

Un filmuleț pe care îl recomandăm tuturor. Este tradus în limba română.

22 comentarii

  1. Reply Post By Hary

    Bai frate, ce debit are femeia asta la vorbit…:))) Nu as vrea asa ceva in preajma mea, fereasca sfantul…

    Cat despre continut, wow, zici ca este discursul unuia care vrea sa vinda o asigurare de viata. Foloseste aceleasi metode, iti prezinta pericolele, iti scoate in fata toate riscurile, dupa care iti zice:
    „sunteti liberi sa faceti ce vreti, este decizia voastra, dar sa nu ziceti ca nu ati stiut….”
    Nu te ti dogmele bisericesti, vei plati, intr-un fel sau altul. Si depinde doar de tine, pentru ca tu decizi.

    Din pacate, nu e chiar asa de simplu cum pare, pentru ca atunci cand vine vorba despre sex, mai intervin si instinctele primare ale omului, pe care nu le poti controla dupa bunul tau plac. Din punct de vedere rational, totul este perfect. Regula e simpla. Daca nu ar fi si instinctele primare in joc.
    Un tanar in floarea adolescentei, nu poate stopa mental productia de gonadotrofine (hormoni sexuali), care tocmai in adolescenta pune stapinire pe comportamentul lui. Nu poti cere acest lucru de la un adolescent.

    Problema cu educatia oamenilor mai este si ca ei nu au o predispoztie de a invata din greselile altora. Omul cauta si are nevoie de experiente proprii, ca sa invete si sa evolueze ca si om. Degeaba ii spui copilului sa nu se joace cu focul ca o sa se arda, el tot o va face.
    Fascinatia focului este prea mare, ca sa nu o faca. Plus ca e si interzis, ceea ce mareste fascinatia pentru foc.
    Asa este si cu sexul, insa mult mai amplificat, pentru ca intervin instincte si dorinte trupesti extrem de intensive si puternice.

    Este foarte important sa informezi adolescentul despre riscuri, sarcina, boli cu transmitere sexuala, etc… insa trebuie sa-i oferi solutii de prevenire mult mai practicabile, mai ancorate in realitate, decat interzicea sexului in afara casniciei, pentru ca asa e regula si gata.
    In acest context, nu mi se pare practicabil si nici util sa spui ca singura metoda sigura este sa nu faci sex in afara casniciei. Si sa mai strigi in gura mare ca ce simpla regula a facut Dumnezeu. Sexul e frumos, e bine, dar numai in casnicie. Iar daca ai calcat gresit, vei plati! Si sa nu spui ca nu ai stiut asta!
    Asta nu se numeste educatie sexuala, ci mai degraba psihoteror.

    Majoritatea tinerilor – si asta este o realitate la care trebuie sa ne raportam – indiferent de credinta lor, vor face sex inaintea casatoriei. Ca este permis sau interzis, conteaza mai putin.
    Sentimentul de indragostire, fluturii din stomac, cresc dorinta de a face dragoste, astfel incat o majoritate de tineri vor ceda acestei dorinte. Si nu, nu vor astepta pana in ziua nuntii lor. Indiferent cat de bine sunt ei intentionati si educati.
    Pentru ca hormonii guverneaza peste ratiune la aceasta varsta. Acest lucru este un fapt.

    Iar cand se vor trezi dupa actul sexual, se vor simti prost, pentru ca au incalcat regula lui Dumnezeu. Nici nu se vor mai putea bucura de cele traite si isi vor spune ca este din cauza ca au pacatuit.
    Unii dintre ei, mai sensibili, vor avea probleme cu self esteemul. Pentru ca au gresit si au calcat stramb. Si pentru ca nu mai pot da lucrurile inapoi. Isi vor aminti de vorbele doamnei predicatoare: sa nu spuneti ca nu ati stiut!

    Din acest motiv, consider ca cu acest tip de educatie (faci sex in afara casniciei, vei plati, pentru ca Dumnezeu e mare si nu accepta), vor suferi mai multi tineri decat daca primesc o educatie sexuala coerenta si practicabila.

    1. Reply Post By Sinensis

      Hai sa vedem partea buna a lucrurilor!
      Se pare ca esti interesat de acest site pt ca urmaresti materialele si iti expui parerea ,iar acesta e un lucru grozav pt ca altii de varsta ta pierd timpul in detrimentul lor,de aceea te admir ca ai depasit „efectul de turma”.
      Pe de alta parte comentariile tale sunt ca o copie la indigo,esti razvratit-ceea ce e un lucru normal-insa da-mi voie sa-ti spun ca acestea nu sunt ideile tale ci sunt credintele false cu care ai crescut.
      Faptul ca detronezi OMUL si il asezi pe un nivel inferior-acela al animalului-unde primeaza instinctele,e clar ca vreme indelungata ai auzit asta in jurul tau incat ai inceput sa crezi ca DOAR asa poate fi.
      Dar eu sunt convinsa ca nu te vei limita la ce spun(sau au spus)altii si vei cauta singur raspunsurile pt problemele care te framanta,iar atunci vei vedea ca Tu esti mult mai complex decat ai crezut pana acum,esti mult mai mult decat niste hormoni in deriva si cu siguranta Tu esti cel care face alegerile in viata si nu esti sclavul reactiilor chimice din corpul tau,Tu le controlezi pe ele si nu invers.
      Din copilărie învățam lucruri gresite(si nu intentionat ,dar si parintii nostrii le-au preluat si le-au transmis fara sa se gandeasca ce efecte devastatoare au pe termen lung) cum să iubim condiționat,cum hormonii o iau razna,cum nu suntem buni de nimic daca nu urmam cariera lor,sau daca nu stim matematica…etc. “Dacă ești cuminte, mama îți cumpără ciocolată”, ”Dacă iei note mari primești un cadou”, “dacă nu ești cuminte mă supăr.” Sunt doar câteva exemple de unde am preluat un mod de iubire,un mod de a gandi,de aceea cred ca ideile acestea nu sunt convingerile tale,de aceea esti razvratit pt ca te simti oarecum vinovat ca esti nevoit sa incalci niste reguli pt care trebuie sa inventezi scuze-HORMONII-,deci tu esti confuz-si e firesc.
      Un copil isi vede mama plangand iar el o intreaba ce are si ea ii raspunde ca nu are nimic-ASA SE CREAZA CONFUZIA -el nu mai stie ce sa creada pt ca vede ceva si i se spune altceva si pt ca el crede ca tot ce-i spune mama e ADEVARAT incepe sa-si contureze o realitate si cand ajunge la adolescenta e complet invaluit in ceata.
      Te admir pt curaj si pt ca ai ales sa nu fii un ignorant!

    2. Reply Post By Valentin

      In primul rand cred ca ar trebui sa ne gandim care ii scopul sex-ului?
      Pentru cei credinciosi, Dumnezeu a creat lumea, iar totul are o ratiune in spate, care omul nu o poate cuprinde cu mintea sa dar sunt si unii oameni pe care Biserica ii cinsteste ca Sfinti, care au talcuit ratiunile creatiei (Sf Nicodim Aghioritul, Sf Nicolae Cabsila, etc. Filocalia).
      Ei daca totul are o ratiune in spate, inseamna ca si simturile si instinctele umane au o ratiune. Una din ele ar fi ca ele sa fie porti spre Dumnezeu. Adica prin, miros, gust, vaz, auz, simt tactil, omul sa aiba posibilitatea sa se apropie de Dumnezeu. Deci creand Dumnezeu omul, iar pe femeie din barbat, pentru ca acestia impreuna sa fie OM, iar la indemnul lui Dumnezeu: „Cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul” acestia doar impreuna puteau sa se inmulteasca adica doar impreuna si nedespartiti.
      Ei si cand Domnul Hristos, a facut minune la Nunta din Cana Galileii, prin minunea respectiva inseamna ca Nunta nu este doar un simplu ritual uman, ci Dumnezeu a ridicat-o la rangul de Taina adica la o conlucrare a lui Dumnezeu cu cei doi incununati. Deci binecuvantarea lui Dumnezeu cu atat mai mult vine peste doua persoane care se cununa decat a altora fara cununie, pentru ca scopul este Creatia (Inmultirea) iar nu satisfacerea instinctelor. Pentru ca atunci omul daca s-ar lasa prada instinctelor, nu ar i mai presus de animal, dar se pare ca omului modern ii place sa se compare cu animalele poate chiar coboara sub nivelul lor, pentru ca totusi animalele nu abuzeaza de firescul lor.
      Iar la faptul ca omul nu poaste sa isi controleze instinctele atunci chiar se vadeste ca omul nu vrea sa iasa din zona animalica. Exemplul sutelor de calugari, pustnici (chiar si de alta credinta) justifica faptul ca instinctele se pot birui. Iar aceea energie care vine in tinerete de ce nu s-ar folosi ca o trambulina tot spre Dumnezeu, ca un proiectil, care sa il inalte mai sus. De ce sa se complaca in instince si placeri iar apoi sa traga ponoasele consecintelor la batranete cand crede ca atunci ii vremea pentru Dumnezeu, cand poate sari peste acestea. Lui Dumnezeu trebuie sa ii oferim si vigoarea tineretii nu numai tanguielile batranetii. Acum sunt oameni care s-au convertit si au intrat in calugarie dupa o viata destrabalata, dar sunt si calugari care de tineri sunt intr-o viata curata atat trupeste cat si sufleteste.
      Idee principala este, ca marea greseala a noastra a oamenilor este de a aduce pe Dumnezeu la nivelul ratiunii noastre in loc sa ne straduim noi sa intelegem ratiunile Lui. Este ca si cum am spune ca Iorga, Paulescu, Caragiale, Newton, Einstein, Platon, Euclide, Pitagora ar fi niste habarnisti care nu stiu cu ce se mananca viata. Ei pai daca pe ei din posterioritate ii apreciem ca niste oameni cu cap, pai cu atat mai mult trebuie sa ne adancim in Traditie pana ajungem la Dumnezeu.
      De aceea tinerii in traditia noastra (si nu numai) se cununau la 18-19 ani, si aveau 10-15 copii, si erau si longevivi pentru ca isi canalizau toata energiile in raport cu Dumnezeu, si primeau si binecuvantare pe pamant si in Cer. Dar noua acum ni se par filme SF sa aiba cineva mai mult de 3-4-5 copii. Adica ce suntem prosti? PAi oamenii nostri saracii, in vreme de exil, deportare, razboi, chin, aveau mai multi copii decat noi in libertate cu mintea noastra sparta de modernitate.
      Sa ne intoarcem asadar in traditie pana ajngem sa il gasim pe Dumnezeu!. Zicea cineva, ca omul incepand cand fuge de Dumnezeu se desacralizeaza, iar apoi devine Uman, ei prin supunere fata de pofte si instincte, devine sub uman, adica animal si ajunge posedat. Ei drumul ar fi invers. Noi avem ceva de mers pana sa ajungem umani, iar de acolo sa nadajduim spre urcusul cel Duhovnicesc!
      Dumnezeu sa ne ajute!

      1. Reply Post By hary

        Valentin,
        problema este ca sunteti prins in corsetul credintei dvs.

        Sexul liber asumat, asa cum se practica de oameni astazi, este o evolutie, un progres fata de cum a fost candva. Si nu, nu consider ca este pur animalic, cum spuneti toti, ci dimpotriva, a devenit extrem de stilizat, poate fi chiar ridicat la rang de arta. Trairile sexuale s-au intelectualizat si diversificat enorm, cu alte cuvinte au evoluat foarte mult.

        Ce animal este in stare de asa ceva?

        1. Reply Post By Valentin

          Domnule Hary,

          De ce avem nevoie de arta?
          Ce inseamna evolutia sexului? Cu ce ii diferit sexul de acum 100-200-500 ani si cum a evoluat el? Doar prin noi pozitii sexuale? Prin evolutia cum spuneti a sexului s-a artizanat pervesiunea sexuala?
          Eu cred ca animalele care au ciclul lor de imperechere firesc sunt mai presus decat oamenii care din pofta, recurg la sex doar pentru satisfacerea ei. Eu nu am vazut vaca care odata pe saptamana sa se duca la taur. Mai apoi, „evloutia” de care ziceti in ce transforma oare femeia, o face pe ea mai buna, mai elevata, sau ii doar un obiect de satisacere a placerilor? (Si invers ii valabil adica cu barbatul).
          Telegonia este un proces prin care, de exemplu, o femeie s-a culcat odata cu un negru, iar dupa intreruperea relatiei, la cativa ani ajunge sa se marite cu un alb si sa aiba copil negru. Se transmite din gena barbatul, femeii in timpul actului sexual. Deci femeia poarta in ea fizic, amprentele partenerilor, iar cand va naste (daca va naste), exista sansa ca acel copil sa fie una din variantele de amestec.
          Deci care ii arta aici? Ca de fapt copiii din familia mea, sa nu fie de fapt din alt aluat, pentru ca sotia, sa fi avut de dragul artei cati mai multi parteneri.
          Pe langa asta, studiile arata ca sexul conduce la degradarea celulelor nervoase. Ei daca toata lumea ar face sex cu nemiluita care minte ar mai putea aprecia arta. Adica muzica, pictura nu s-ar mai putea aprecia cum trebuie pentru ca mintile ar fi in alt orizont.

          Recomand o carte in care sunt prezentate procesele bio chimice la nivelul creierului si corpului, precum si cele de dependenta etc (20 de pagini doar bibliografie). Deci nu sunt studii izolate chiar daca asa par.

          http://www.scribd.com/doc/206631276/Virgiliu-Gheorghe-Pornografia-Maladia-Secolului-XXI

          Daca chiar ii sa lasam Credinta deoparte, cred ca prin neuronii oglinda (descoperiti recent, ca acei neuroni care face ca ceea ce omul vede sa reproduca la el in minte, ca si cum ar trai el evenimentele), arata ca totui ceea ce Hristos a zis acum 2000 de ani, ca „Oricine, vede o femeie poftind-o va savarsi adulter”. Adica mai vorbim de evolutie daca omul contemporan a descoperit ceea ce s-a spus acum 2000 de ani?
          Asta ii un exemplu sau un fir de discutie, dar pot fi si nenumarate altele.

  2. Reply Post By Daniel

    Ce nu e cu putință omului, este cu putință lui Dumnezeu.

    Ce vreau să spun prin asta este că omul se schimbă când are o concepție de viață creștină. Logica lumească și instinctele primare pot fi totuși învinse.

    Am să descriu primul post pentru mine. În post deasemenea nu se întrețin relații trupești. După vrei 10 ani de relații cu o frecvență obișnuită vă puteți închipui ce ‘ușor’ e să nu faci nimic 1 lună și jumătate. Și totuși am reușit, am avut senzații clare câteodată că depășesc limite din trecut.

    Iar părerea mea e că noi trebuie să urmărim curăția vieții noastre din toate aspectele. Conștiința ne spune foarte bine cum stăm. Doar trebuie să o ascultăm și nu să o îngropăm sub bombardamentul ideologic al libertinajului promovat obsesiv pe toate canalele mass media.
    Apoi să ne căsătorim și să facem copii, de tineri, așa cum a fost firescul de mii de ani.

    Și încă un lucru, cedând azi puțin în direcția unei educații sexuale practicabile și în afara căsătoriei, mâine vei ceda mai mult, iar poimâine complet. Și ăsta e de fapt stadiul societății noastre azi.

    1. Reply Post By hary

      „cedând azi puțin în direcția unei educații sexuale practicabile și în afara căsătoriei, mâine vei ceda mai mult, iar poimâine complet. Și ăsta e de fapt stadiul societății noastre azi.”

      Acest proces se numeste evolutie, progres. Din pacate evolutia nu tine de ceea ce un individ sau o minoritate de oameni nostalgici doresc, ci este rezultatul credintelor asumate de o majoritate.

      1. Reply Post By Daniel

        Pff.. am ramas in urma putin cu comentariile 🙂
        @Hary:
        1. Iti recomand sa citesti cartea lui Virgilu Gheorghe ce a mentionat-o si Valentin. E foarte clara, stintifiica si dupa gustul tau dupa cum spui.
        2. Apoi iti marturisesc ca stiu de barbati care sar din floare in floare, practicand sexul ca pe un sport si sunt foarte nefericiti.
        3. Nu consider ca sexul ca un sport e o evolutie doar pentru ca asa e acum in lumea noastra care e mai noua cu 100 ani de cea dinainte sa zicem. Dupa judecata asta am putea considera tot ce e astazi ca o evolutie cand de fapt multe sunt involutii.

  3. Reply Post By hary

    @Sinensis,

    “acesta e un lucru grozav pt ca altii de varsta ta pierd timpul in detrimentul lor,de aceea te admir ca ai depasit “efectul de turma”.

    Ce varsta crezi ca am si de ce crezi asta?
    Si de ce ar conta acest lucru?

    „acestea nu sunt ideile tale ci sunt credintele false cu care ai crescut.”

    Tu zici ca eu am crescut influentat de credinte false si de aceea nu sunt ideile mele, cele pe care le-am expus. Bun.
    Sa presupunem ca as fi crescut cu credintele adevarate. In acest caz, orice idee nascuta in mintea mea, mi-ar fi apartinut mie, adica ar fi fost a mea personala, nu-i asa?
    Daca ai crede asta, concluzia la care am ajunge, ar fi ca insasi existenta constiintei omului (adica ceea ce ne diferentiaza de animale), ar depinde de credinta adevarata. Fara credinta dreapta, adevarata, omul nu poate dezvolta idei proprii, doar adopta idei straine de el, pentru ca sunt educate de credinte false. (gen dresaj).
    Omul ar fi un fel de zombie, dirijat si manipulat de credinte inferioare sau chiar false. Nu ar putea fi el insusi. Cu alte cuvinte ar fi un suflet ratacit, pierdut, cel putin pentru Dumnezeu. Nu-i asa?

    Eu cred ca viata, ca si fenomen, este influentata de credinta. Iar credinta, inseamna informatie asumata.
    Spre deosebire de tine, eu nu cred in credinte false sau adevarate, ca valori absolute. Ci doar in credinte.
    Informatiile asumate (acceptate) sunt cele care devin certitudini („credinte adevarate”), iar cele neasumate (neacceptate) devin incertitudini („credinte false”). Daca intelegi ce vreau sa spun.
    Fals sau adevarat sunt doar atribute ale credintei, niste valori pe care noi le acordam informatiei disponibile, si nu marimi absolute, fixe si nemodificabile in timp. Orice incertitudine are potentialul de a deveni o certitudine prin intermediul credintei (informatiei asumate).
    Insusi binele si raul sunt valori, atribute pe care le acordam informatiei. Pe acest mecanism se bazeaza procesele evolutiei. Asa s-au cladit toate sistemele de valori politico-economice-sociale sau stiintifico-religioase ale omenirii. De aceea, fiecare sistem de valori in parte, chiar daca sunt in contradictie cu altele (ceea ce naste conflictul) sunt in sine functionale si valide. Ceea ce pentru noi este asumat, adevarat, pentru altii poate fi fals (neasumat).
    Competitia, de orice fel, la orice nivel, este o caracteristica a evolutiei, a fenomenului numit vieta. Actul creativ, se manifesta prin competitie si conflict (fizic sau intelectual), de unde rezulta progresul (fizic sau spiritual).

    Omenirea, asa cum se prezinta ea in ziua de astazi, este punctul de referinta de la care trebuie sa plecam, daca vrem sa intelegem si sa influentam viitorul omenirii in oarecare masura.
    Nu trebuie sa privim in trecut si sa ignoram realitatea din jur. Nu putem sa venim cu solutii nepracticabile pentru tineri in prezent. Nu trebuie sa negam existenta si realitatea societatii de consum in care ne aflam si la care ne raportam. Daca vrei sa schimbi ceva, crezand intr-un sistem mai bun, trebuie sa pleci de la realitate si sa te raportezi la ea. Adica sa oferi solutii practicabile de iesire din „criza”.

    Critica pe care o aduc eu religiei crestin ortodoxe cu dogmele ei (cum am facut si la articolul acesta cu sex-ul in afara casniciei), este ca refuza sa se adapteze evolutiei omului si insista sa raspandeasca ideea unui singur adevar, unei singure realitati (si asta in contextul globalizarii si interactiunii cu nenumarate alte sisteme de valori), lucru care din pacate o departeaza tot mai mult de oameni…

    In ritmul acesta, religia crestin ortodoxa va putea fi practicata in sensul si spiritul dogmelor ei, doar in manastiri izolate de societate.

    Ceea ce – daca sunteti sinceri cu voi insiva – deja se intampla…

    1. Reply Post By Sinensis

      Pt a depasi „efectul de turma”si pt a alege sa nu fii ignorant e valabil pt orice varsta( la 20 de ani poti alege sa mergi prin cluburi sau sa citesti,sa faci sport,etc.la 30 de ani unii aleg inca sa se distreze sau sa-si intemeieze o familie si sa fie responsabili sau poate sa se casatoreasca si sa nu fie responsabili ci sa bea sa joace jocuri de noroc,la 40 la fel etc.DECI NU VARSTA CONTEAZA de la un anumit prag),unii se „trezesc „mai devreme,altii mai tarziu in functie de mai multi factori,asa cum am mai spus,mediul familial este „startul” daca vrei pt ca ne influenteaza profund pt tot restul vietii.
      Cand m-am referit la credinte false(am dat si un exemplu)spuneam de limitarile cu care suntem crescuti,cu „minciunelele”care par inofensive pe care parintii le folosesc pt a-l scoate pe copil dintr-o stare(„daca nu te potolesti vine mosul si te baga-n sac”)si care fac mult rau pe termen lung pt ca creaza frici care se acumuleaza cu alte frici si cu alte evenimente mai putin placute si cand tragem linie vedem cat suntem de limitati.
      Daca ai parte de o asemenea educatie cum stii sa distingi binele de rau,cum stii sa-ti asumi,cum stii sa te descoperi,sa te cunosti,sa te accepti si sa-i accepti si pe altii ?
      Daca faci o casa si fundatia este stramba,restul cum va iesi? va trebui sa faci eforturi considerabile,sa te informezi serios,sa intrebi specialisti sa te ajute sa remediezi situatia.(aici intervine CREDINTA,daca ai credinta in Dumnezeu te vei ruga si iti va scoate in cale oamenii potriviti care te vor ajuta sa-ti rezolvi problema-ca specialisti sunt multi dar unii vor fi interesati doar sa-ti i-a banii-daca intelegi comparatia)
      Chiar si educatia religioasa se face invocand tot frica-frica de Dumnezeu-si atunci e normal ca un copil sa respinga acest lucru,daca ne-am raporta la Dumnezeu ca la un tata nu am avea de ce sa ne temem pt ca fata de El am simti iubire,respect si atunci cu siguranta nu ai cum sa gresesti fata de El daca il iubesti si il respecti.
      Cred ca partea cu credintele am lamurit-o(se pare ca ai inteles gresit ceea ce am spus prima data).
      Ai putea fi mai atent cu afirmatiile,pt ca atata timp cat nu ma cunosti nu poti sa stii in ce cred eu,acest dialog chiar poate fi constructiv daca acceptam ca fiecare are ceva de invatat de la celalalt si poate ca privim mai adanc in interiorul nostru cu acesta ocazie.
      In ceea ce priveste omenirea din ziua de astazi nu poate fi (cum spui tu)ar fi grav daca am face asta,da putem sa tinem cont de anumite aspecte sa vedem cum venim in sprijinul ei si nu cum sa o ajutam sa decada mai rau.
      Ex.-daca tu ai avea un copil care vrea sa manance doar dulciuri inseamna ca tu care esti deschis si in pas cu societatea (de consum)ii vei da ceea ce iti cere chiar daca stii ca nu e sanatos si il omori incet,nu?
      Daca un adolescent isi incepe viata sexuala la 15-16 ani sa presupunem ca are in medie o partenera la 2-3 luni(ca nu se inteleg sau se plictisesc repede)in mod indirect el are relatii de fapt cu toti partenerii cu care ea a mai avut contact,fa tu un calcul cam cu cati parteneri ajunge in final pe la vreo 25 ani!
      Avand in vedere ca un om este alcatuit din trup,suflet si minte,concluzioneaza tu cum va fi trupul,sufletul si mintea lui dupa experientele respective.
      Chiar daca societatea a decazut nu inseamna ca suntem obligati sa ne aliniem cu mediocritatea,cu imoralitatea,fiecare dintre noi putem deveni(prin atitudine,fapte,etc)cate un far care lumineaza in jurul sau.
      In natura lucrurile nu se intampla haotic,exista intotdeauna un echilibru iar unii oameni de stiinta si-au dat seama ca nimic nu e la voia intamplarii (ca CINEVA are grija de tot)si ca nu putem produce un dezechilibru fara un pret(probabil ca religia si stiinta folosesc termeni diferiti pt a ne spune acest lucru)dar noua ne e greu sa iesim din starea de comfort, de aceea nu acceptam.

      Daca te intereseaza concluziile unor oameni de stiinta poti citi:
      -In cautarea sensului pierdut-Dumitru Constantin Dulcan
      -Biologia credintei -Bruce Lipton
      -Codul divin al Vietii-Kazuo Murakami
      -Memoria apei-Masaru Emoto
      Asadar daca ai o solutie mai buna decat cea expusa in film impartaseste-o si celorlalti,hai sa vedem ce putem face impreuna sa gasim solutii nu vinovati.

  4. Reply Post By sinensis

    fac o completare la paragraful cu …omenirea din ziua de azi nu poate fi (cum spui tu)punctul de referinta de la care sa plecam…

  5. Reply Post By Hary

    Sinensis,
    Inainte de toate, te asigur de tot respectul meu, eu nu sunt genul care “judeca” oamenii pentru credintele lor. Fiecare are dreptul si libertatea sa creada si sa gandeasca ce doreste.

    Ceea ce judec eu sunt rationamente, idei, teorii, concepte, practici, pe care oamenii le aduc in discutie in public.
    Fac acest lucru pentru ca doar confruntandu-ma cu ele (uneori chiar violent), pot intelege mai bine lumea inconjuratoare si chiar pe mine.

    Iar legat de aceasta remarca a ta “Ai putea fi mai atent cu afirmatiile,pt ca atata timp cat nu ma cunosti nu poti sa stii in ce cred eu” :

    Nu trebuie sa te cunosc personal ca sa inteleg un text scris. Cu alte cuvinte, eu pot interpreta un text scris si fara sa cunosc omul din spatele ideilor expuse. Ca nu inteleg eu lucrurile asa cum ti-ai dori tu sa le inteleg si percep, este alta discutie. Deobicei se intampla pentru ca autorii nu reusesc sa exprime ceea ce gandesc (sau nu gandesc coerent), sau pentru ca cititorii nu inteleg textul (nu au pregatirea sau deschiderea necesara).

    “Chiar si educatia religioasa se face invocand tot frica-frica de Dumnezeu-si atunci e normal ca un copil sa respinga acest lucru,daca ne-am raporta la Dumnezeu ca la un tata nu am avea de ce sa ne temem pt ca fata de El am simti iubire,respect si atunci cu siguranta nu ai cum sa gresesti fata de El daca il iubesti si il respecti.”

    Pai vezi, fix asta criticam si eu la filmul prezentat in articol. Asta face doamna educatoare Pam Stenzel, intr-un mod chiar agresiv verbal.
    Daca faci sex in afara casatoriei, vei plati scump. Pentru ca nu ai respectat o dogma religioasa si ai pacatuit. Cauza – efect! Ai neglijat o regula simpla, usor de inteles. Daca nu esti in stare sa o respecti, vei plati si nu vei mai putea spune ca nu ai stiut (de parca acest lucru ar conta foarte mult in fata lui Dumnezeu).
    Cu alte cuvinte, fiecare primeste ceea ce merita, pentru ca Dumnezeu este treaz si vegheaza asupra tuturor.

    Acest discurs nu este cu nimic diferit de cele exemplificate de tine ca si credinte false. Este construit fix pe acelasi principiu educativ, si anume cauza – efect!
    Daca esti cuminte, vei fi rasplatit, daca esti rau, vei fi pedepsit.

    “Cred ca partea cu credintele am lamurit-o(se pare ca ai inteles gresit ceea ce am spus prima data).”

    Nu sunt sigur ca am inteles nici acum care este parerea ta vizavi de credintele false. De aceea te intreb: tu consideri ca o educatie bazata pe “cauza – efect” genereaza credintele false? Adica sustii ca orice comportament care este conditionat de o asteptare din partea cuiva, este gresit, pentru ca reprezinta o manipulare si nu o alegere libera? In ideea ca Dumnezeu nu poate face o asemenea conditionare?

    Ajuta-ma totusi sa inteleg pentru ca momentan, ceea ce imi spui tu legat de credinte false, de la mine se vede neclar, incoerent si aparent lipsit de logica…

    “Daca faci o casa si fundatia este stramba,restul cum va iesi? va trebui sa faci eforturi considerabile,sa te informezi serios,sa intrebi specialisti sa te ajute sa remediezi situatia.(aici intervine CREDINTA,daca ai credinta in Dumnezeu te vei ruga si iti va scoate in cale oamenii potriviti care te vor ajuta sa-ti rezolvi problema-ca specialisti sunt multi dar unii vor fi interesati doar sa-ti i-a banii-daca intelegi comparatia)”

    Sunt multe posibilitati si cai de a construi o casa trainica si frumoasa. In primul rand casele oamenilor nu trebuie sa arate toate la fel. Iar cerintele si asteptarile si chiar viziunea despre casa viselor, difera de la om la om.
    Da, recunosc, CREDINTA crestin ortodoxa, te poate ajuta sa indrepti lucrurile in asa fel incat sa-ti poti construi o casa solida. Dar nu este neaparat nevoie de ea.
    Intre timp, datorita globalizarii sistemelor de valori, exista o multime de “specialisti” foarte buni, care pot sa te ajute sa indrepti lucrurile in viata ta.
    Iar tzepari, dupa cum bine stii si tu, exista in toate orientarile si sistemele. Pentru ca problema nu sunt sistemele diferite, ci pregatirea si calitatea oamenilor care le reprezinta.

    Legat de sistemele de referinta spui ca nu ar fi ok sa ne raportam la realitatea din jurul nostru. Si dai un exemplu:

    “daca tu ai avea un copil care vrea sa manance doar dulciuri inseamna ca tu care esti deschis si in pas cu societatea (de consum)ii vei da ceea ce iti cere chiar daca stii ca nu e sanatos si il omori incet,nu?”

    Foarte bun exemplul tau.

    In acest caz eu as identifica motivul pentru comportamentul lui, adica de ce mananca el atatea dulciuri. De cele mai multe ori problema este cu totul altundeva. Dependentele la copii fata de anumite comportamente (jocuri pe calculator, dulciuri, TV, porn) arata lipsa interactiunii sociale. Sunt copii care cresc singuri, cu adulti care nu le acorda atentia de care au nevoie, dar mai ales fara sa aibe alti copii si parteneri de joaca de varsta lor cu care sa interactioneze.

    Iar legat de consumul exagerat de dulciuri, eu i-as explica de riscurile de sanatate (diabet si toate bolile ce se asociaza cu diabetul) si l-as indruma si invata sa consume echilbrat ciocolata. Nu ciocolata si existenta ei in sine e problema copilului, ci modul in care el o consuma. Si acest lucru se poate corecta, in special daca reusesti sa oferi copilului ceva in loc, care este la fel de placut sau chiar mai placut. Sportul de echipa de exemplu.

    Principiul unei educatii (nu numai alimentare) sanatoase, este echilibrul. “Raul” nu trebuie combatut, ci doar controlat si dozat optim.
    Tot asa si otrava (orice substanta extrem de toxica pentru organism) poate fi folosita ca si medicament, daca stim sa o dozam optim pentru noi.
    Ea face parte din viata noastra si poate fi chiar benefica in dobandirea echilibrului sufletesc.

  6. Reply Post By Hary

    Inca o precizare dupa pasajul acesta:

    „De aceea te intreb: tu consideri ca o educatie bazata pe “cauza – efect” genereaza credintele false? Adica sustii ca orice comportament care este conditionat de o asteptare din partea cuiva, este gresit, pentru ca reprezinta o manipulare si nu o alegere libera?”

    Sau consideri ca daca „educatia” si conditionarea vine de la Dumnezeul Tata este legitima si corecta, pentru ca doar el ne iubeste si ne doreste binele, prin urmare nu avem de ce sa ne temem ca ne va pedepsi?

    1. Reply Post By Sinensis

      …se pare ca intelegerea ta se limiteaza doar la ideile tale,imi pare rau pt tine dar nu am timp de pierdut,consider ca acest site este pt a aduce solutii(nu crezi ca adolescentii sunt scarbiti de vorbe goale ,critici si judecati?vad asta peste tot) ,sa facem ceva constructiv nu sa judecam
      spui:
      ” Ceea ce judec eu sunt rationamente, idei, teorii, concepte, practici, pe care oamenii le aduc in discutie in public.”
      daca esti „judecator” nu ma pot ridica la acest nivel,scuza-ma ,esti PREA BUN ,poate totusi gasesti un loc in politica pt varsta pe care o ai

      1. Reply Post By hary

        Sinensis,
        Eu nu judec oameni prin prisma gandurilor si parerilor lor, ci doar informatia transmisa de ei. La tine este exact invers:)))
        Tu judeci oameni, eu informatii.

        Fie ca-ti place fie ca nu, toti „judecam” informatia. Diferenta este doar ca unii oameni confunda parerea unui om cu personalitatea lui, ceea ce duce discutia de multe ori intro zona conflictuala.
        Si tu judeci, pentru ca altfel nu ai putea sa iei nici o decizie in viata.
        Pentru ca altfel nu ai putea sa sintetizezi informatia, pentru ca nu ai putea sa intelegi si nici sa asimilezi informatia din jurul tau. Ai putea doar sa o memorezi fara sa o poti folosi…

        Creierul uman nu percepe informatia in starea ei pura ci o interpreteaza. Judecata se refera la procesul de analiza si sinteza, premergatoare deciziei. Orice informatie noua, este raportata la ceea ce cunoastem deja. Iar raportarea se face prin intermediul „judecatei”. Cu ce seamana, cu ce se potriveste? E adevarat, e fals, imi place, nu-mi place? Sunt judecati pe care le facem, judecati care se fac pe baza de sabloane si modele, create de creierul uman in primii trei ani de viata.
        Procesele de asimilare si sinteza a informatiei, se deruleaza cu ajutorul acestor sabloane si modele „asumate” de creierul nostru.

        Tu ai luat decizia sa nu iti mai pierzi timpul discutand cu mine. Te intreb: cum ai putut sa faci acest lucru fara sa ma judeci?

  7. Reply Post By Hary

    @Valentin,

    „Domnule Hary, De ce avem nevoie de arta?
    Ce inseamna evolutia sexului? Cu ce ii diferit sexul de acum 100-200-500 ani si cum a evoluat el? Doar prin noi pozitii sexuale? Prin evolutia cum spuneti a sexului s-a artizanat pervesiunea sexuala?”

    Ohohoo, ce intrebari frumoase. Sa le luam pe rand.
    De ce avem nevoie de arta?
    Banuiesc ca mai degraba doriti sa intrebati “de ce avem nevoie sa facem din sex o arta?”, pentru ca banuiesc ca nu aveti ceva cu arta in general, sau?

    Hai sa vedem mai intai, ce inseamna cuvantul arta.
    “Intr-un sens larg, termenul arta desemneaza orice activitate care se bazeaza pe cunostinte, exercitiu, perceptie, imaginatie si intuitie. Intr-un sens mai strict, se adauga la cele de sus lipsa de functionalitate practica, cunoastere si estetica”. Arta mai poate fi definita ca si un “vehicol pentru expresia sau comunicatia de emotii si idei, un mijloc pentru explorarea si aprecierea elementelor formale pentru sine”.
    Si ce este cel mai important, ARTA “este in esenta, cea mai prufunda expresie a creativitatii umane.”
    (Toate citatele sunt preluate din Wikipedia romana).

    Sa repetam deci intrebarea: “de ce avem nevoie sa facem din SEX o arta?”
    Raspunsul este foarte simplu: pentru ca PUTEM (avem capacitatea) si suntem liberi sa o facem! In evul mediu oamenii nu erau “liberi” sa faca Sex altfel decat era permis in dogmele bisericesti care stabileau normele morale ale societatii din acea vreme (de ex. sex doar in casnicie).
    Evolutia sex-ului, s-a realizat prin emancipare si ruperea de ingradiri si bariere emotionale si mintale si nu prin noi pozitii sexuale.
    Omul este capabil sa faca din orice traire, idee si emotie pe care o are, un act de creatie artistica. Aceasta este o capacitate intelectuala, pe care nu o are nici un animal. Este pur umana.
    Sexul a evoluat, adica nu mai este o simpla functionalitate, care urmareste doar un singur scop, si anume cel de reproducere, ci a devenit o sursa importanta de bunastare, bucurie si placere impartasita cu un alt partener.
    Oamenii nu mai fac sex doar pentru ca vor sa aibe copii si sa intemeieze familii. Si asta este valabil, insa nu se rezuma doar la atat. Ci pentru ca vor sa imparta, si sa traiasca clipe frumoase, intime, profunde imporeuna cu o persoana iubita, fara presiunea de a se casatori pentru a putea face asta!

    Nu ascund insa faptul ca consumul excesiv de SEX (si pornografie) poate genera probleme psihice si creea dependente severe la oameni. Plus ca daca se face necontrolat, riscurile de inbolnavire cresc exponential.
    Aceste lucruri se intampla si cu consumul de alcool, de ciocolata, de TV, de tigari, etc…
    Acest pericol este real si prezent, insa eu nu cred in solutii radicale cum ar fi ingradirea prin interzicerea sex-ului in afara casniciilor, asa cum nu cred in prohibitia alcoolului sau interzicerea jocurilor pe calculator, pentru a salva sufletele oamenilor. Eu cred in capacitatea omului de a-si controla si gestiona propria viata. Solutia este educatia. Oamenii trebuie sa fie educati sa “consume” cu responsabiltate alcool, pornografie, sex, ciocolata, TV, jocuri pe calculator etc….

    “Prin evolutia cum spuneti a sexului s-a artizanat pervesiunea sexuala?”

    Ce inseamna perversiune sexuala pentru dvs.? homosexualitatea de ex.?
    Eu nu vad homosexualitatea ca si o perversiune sau anomalie sexuala, care trebuie combatuta. Mai ales ca fenomenul este prezent de cand exista omenirea. Homosexualitatea insa, beneficiaza si ea de evolutia sexului. Prin faptul ca au cazut bariere mintale si emotionale, homosexualii au dobandit niste drepturi in societate, astfel incat fenomenul este mai tolerat (in sensul de acceptat, nu si de inteles) si mai vizibil decat in trecut.

    „Eu cred ca animalele care au ciclul lor de imperechere firesc sunt mai presus decat oamenii care din pofta, recurg la sex doar pentru satisfacerea ei. Eu nu am vazut vaca care odata pe saptamana sa se duca la taur. Mai apoi, “evloutia” de care ziceti in ce transforma oare femeia, o face pe ea mai buna, mai elevata, sau ii doar un obiect de satisacere a placerilor? (Si invers ii valabil adica cu barbatul).”

    Va aduc aminte ca animalele care se imperecheaza in ciclurile lor, o fac liber, adica cu orice partener sunt in stare sa “convinga” (pe principiul liber consimtit), si nu restrins intro singura famile (cu mici exceptii desigur).
    Plus ca si oamenii se imperecheaza in „ciclurile” lor. Cu diferenta ca noi oamenii, nu suntem exclusiv dependenti de instinctele de imperechere, ci mai avem si puterea de alegere. Adica putem sa ne aducem in starea emotionala propice sex-ului. Avem prin urmare un control asupra comportamentului nostru, ceea ce ne diferentiaza net fata de animale. Vaca de care pomeniti, nu se duce la taur in fiecare saptamana, din simplul motiv ca nu poate face alegeri de acest gen. Pentru ca este un simplu animal, care nu poate face alegeri de acest gen. Daca nu-i soptesc hormonii, “acum e momentul vaco”, ea nu stie ca e cazul sa se duca la taur…:))

    „Telegonia este un proces prin care, de exemplu, o femeie s-a culcat odata cu un negru, iar dupa intreruperea relatiei, la cativa ani ajunge sa se marite cu un alb si sa aiba copil negru. Se transmite din gena barbatul, femeii in timpul actului sexual. Deci femeia poarta in ea fizic, amprentele partenerilor, iar cand va naste (daca va naste), exista sansa ca acel copil sa fie una din variantele de amestec. Deci care ii arta aici? Ca de fapt copiii din familia mea, sa nu fie de fapt din alt aluat, pentru ca sotia, sa fi avut de dragul artei cati mai multi parteneri.”

    Telegonia este o teorie prin care se incearca o explicatie stiintifica, pentru cazurile spectaculoase de genul amintit de dvs. gen familie de albi, copil negru. Din pacate insa este departe de a putea fi explicata si inteleasa teoria si nicidecum nu a putut fi demonstrata sau reprodusa.
    Au existat si cazuri in care femeia nu a facut sex cu un “Negru” si totusi a facut un copil de culoare. S-au facut o serie de experimente insa nimeni nu stie in ce context, in ce conditii, apare aceasta “anomalie”.

    Dar hai sa presupunem ca ar fi asa (de dragul conversatiei), adica ca telegonia ar fi o certitudine. Sa presupunem ca gena barbatului s-ar transmite femeii in timpul actului sexual si ca femeia ar purta in ea amprentele tuturor partenerilor cu care a facut sex.
    Daca s-ar intampla asa, acest lucru nu ar fi ceva negativ, dimpotriva, ar fi un mare progres din punct de vedere genetic, pentru omenire. Principiile selectiei naturale in evolutia speciilor se bazeaza fix pe aceste amestecuri genetice. Ele aduc elemente si combinatii genetice noi care dau nastere unor generatii mai robuste, mai adaptabile si chiar mai pregatite pentru tot ce este in schimbare. Din pacate insa, asa cum am zis, telegonia este doar o teorie, fara nici o dovada stiintifica.

    „Pe langa asta, studiile arata ca sexul conduce la degradarea celulelor nervoase. Ei daca toata lumea ar face sex cu nemiluita care minte ar mai putea aprecia arta. Adica muzica, pictura nu s-ar mai putea aprecia cum trebuie pentru ca mintile ar fi in alt orizont. Recomand o carte in care sunt prezentate procesele bio chimice la nivelul creierului si corpului, precum si cele de dependenta etc (20 de pagini doar bibliografie). Deci nu sunt studii izolate chiar daca asa par. http://www.scribd.com/doc/206631276/Virgiliu-Gheorghe-Pornografia-Maladia-Secolului-XXI

    Cu siguranta va referiti la consumul exagerat de sex si porn, cand ziceti ca duce la degradarea celulelor nervoase. La fel cum si consumul exagerat de alcool sau consumul exagerat de marijuana. In general, absolut orice comportament obsesiv, care pune stapinire pe libertatea noastra de alegere si miscare, duce la alterarea capacitatilor mintale ale creierului nostru. Sa stiti ca fix acelasi lucru se intampla de exemplu cu oameni obsesiv de credinciosi in Dumnezeu. Sunt destule cazuri de oameni care sunt patrunsi de credinta si devin criminali in numele lui Dumnezeu.
    Eu nu sunt sustinatorul comportamentelor obsesive, care creaza dependenta emotionala si fizica, de nici un fel. Si eu consider ca ele sunt cele mai mari pericole ale societatii de consum in care traim, de aceea ma si preocupa subiectul si il dezbat cu alti oameni la fel de preocupati.
    Eu cred insa in solutii practicabile de oameni, in cadrul societatii la care ei trebuie sa se raporteze zi de zi. Eu militez pentru echilibru sufletesc, pentru cumpatare in consum si responsabilizare a oamenilor. Eu sustin insa ca totul este permis, daca tu esti cel care controleaza ce se intampla cu tine, si nu placerile sau nevoile tale, care pun stapinire pe tine. Si sunt convins ca si dvs doriti acelasi lucru. Doar ca drumurile noastre sunt diferite!

    „Daca chiar ii sa lasam Credinta deoparte, cred ca prin neuronii oglinda (descoperiti recent, ca acei neuroni care face ca ceea ce omul vede sa reproduca la el in minte, ca si cum ar trai el evenimentele), arata ca totui ceea ce Hristos a zis acum 2000 de ani, ca “Oricine, vede o femeie poftind-o va savarsi adulter”. Adica mai vorbim de evolutie daca omul contemporan a descoperit ceea ce s-a spus acum 2000 de ani?
    Asta ii un exemplu sau un fir de discutie, dar pot fi si nenumarate altele.”

    Neuronii oglinda sunt o explicatie pentru modul in care creierul nostru creaza “imaginea” lumii inconjuratoare, asa cum o percepem noi. Nu are treaba cu ceea ce a zis Isus Hristos acuma 2000 de ani.
    Dogmele crestine, in special cele din jurul cununiei, casniciei si familiei, erau la vremea aceea necesare pentru oamenii din orientul mijlociu si Europa. Pentru ca, la vremea respectiva, decadenta morala si spirituala a fost extrema, iar oamenii au avut nevoie de noi valori care sa le ofere o perspectiva si sa-i tina uniti.

    Marea greseala pe care o face insa biserica ortodoxa din ziua de astazi este sa compare vremurile de atunci cu cele de astazi, comparand decadentele spirituale si morale intre ele.
    Nu, nu se pot compara. Chiar daca efectele decandetei sunt comparabile, omenirea de astazi comparata cu cea de acum 2000 de ani, este cu totul alta. Omenirea in ziua de astazi, este din toate punctele de vedere mai evoluata, dispune de tehnologii de varf, de infrastructuri, si mai ales detine enorm de multe informatii si cunostinte in toate domeniile. Omul modern are capacitatea de a se reinventa, de data aceasta fara sa fie nevoie de credinta traditionala in Dumnezeu, si de aceleasi legi si dogme de acum 2000 de ani.
    Pe de o parte inteleg nevoia aceasta de a ramane autentici, de a pastra traditiile, de a nu pune sub semnul intrebarii dogmele stravechi, pe de alta parte insa, se vede cu ochiul liber, ca fix acest lucru va duce la disparitia crestin-ortodoxismului.
    Pentru ca nu mai poti in ziua de astazi sa oferi o perspectiva oamenilor prin aceleasi mijloace ca acum 2000 de ani!!!
    Cel putin nu poate functiona pe scara larga.

    Eu consider ca trebuie sa ne raportam la realitatea din jurul nostru si sa gasim solutii practicabile pentru oameni, in lumea de astazi!!!!

  8. Reply Post By Andreea

    Inteleg ideile ambilor domni. Arta este ‘necesara’ si cred ca aduce un beneficiu extraordinar in viata spirituala a omului. Dar daca nu pastram proportiile (e aici pe site un filmulet excelent: de ce conteaza frumusetea, va recomand ambilor sa va uitati la el) ajungem – daca moderatori ma ingaduie – si din excretie sa incercam sa facem o arta si nu e o exagerare. In filmul mentionat mai sus spune cum la muzeul de arta din New York nus ce bolnav, numit artist de unii a pus in niste eprubete rahatul sau din dimineata respectiva.
    Cred ca sexul tine totusi de o intimitate, dar lumea e asa frustata (vezi si aici 20 de comentarii si la celelalta subiecte 0) ca tine sa il arunce prin afara. Si se vorbeste mai mult decat sa face :). Pls nu ma cenzurati.

    1. Reply Post By hary

      Andreea,
      „Si se vorbeste mai mult decat sa face :).”

      Exact. Dupa principiul cainele care latra nu musca. :))

  9. Reply Post By indolentul mascat

    buna harry,vali si sinensis
    am observat ca voi ati fost cei mai activi la comentarii
    dragilor dar chiar aveti timp de scrieti atat de mult de odata
    exista pericolul la astfel de „tomuri”sa se piarda firul ideilor si uneori se pot trage concluzii eronate(chiar daca tu harry poti sa-ti dai seama dupa un text ceea ce se vrea a ti se transmite),si cel mai grav este ca se poate ajunge la injurii sau ma rog mai diplomatic spus „judecata” a persoanei.
    Cred ca acest site a fost initiat ptr a le spune tinerilor care sunt f.mari consumatori de nou,ce li se poate intampla daca……diverse subiecte dezbatute de voi mai pe larg ,
    subiectul este legat de sex: este bine sau nu sa faci inainte de casatorie,este important sau nu sa-ti descarci hormonii pe care ii ai de la natura,…etc.
    acest subiect a fost discutat de oameni mult mai evoluati, atat mental cat si „sexual” (sa parafrazez pe harry,fara cinism si rautate) si nu au ajuns la nici un subiect care sa incheie aceasta disputa de milenii care este legata de natura procreerii.Dar stiu o povestioara ,ca atunci cand Genghis khan a cucerit China l-a chemat pe cel mai bun in materie de medicina si stiinta vietii ca sa-i spuna secretul vietii vesnice.Maestrul ii raspunde ca viata vesnica nu exista dar, ca sa traiasca cat mai mult ,ii recomanda sa se abtina de la a face sex.Acesta a fost si motivul ptr care el a ales ca in orice cetate ajunge sa insamanteze cat mai multe femei,traind astfel prin urmasii lui.
    cert este ca noi cei care suntem de o anumita varsta nu putem uita nici puterea hormonilor dar nici nu putem lasa lucrurile sa degenereze sub influenta falsei libertati consumiste lansata de societatea capitalista, impingandu-i pe tineri (prin indolenta)la exagerari de tot felul in cazul de fata, sexul.
    haideti sa ne unim si sa ne apucam sa si facem sa nu mai tot vb ca cei din parlament ca trece vremea si ne vedem ca in filmul Idiocraty
    (chiar il recomand),mai ales ca sociologii americani atrag atentia la ceea ce se poate intampla daca nu se iau masuri urgente in acest sens si in acest domeniu,tinerii(viitorul)

  10. Reply Post By indolentul mascat

    apropos
    am ales acest nume indolentul mascat ptr ca ma pot recunoste (cel putin acum ) avand si eu o doza ca multi altii din tara
    drept aceea luati-o ca o autocritica si nu ca pe o fuga de indentitate
    de aceea adresa de email este indolentul.demascat ptr ca stiu ca sunt ca o carte deschisa ptr cei care vor sa stie despre mine

  11. Reply Post By Am Aflat

    Bine. Sper ca am termina cu sexul si putem merge mai departe 🙂
    Vezi stirea despre Madalina Ghenea care trece neobservata in presa ‘main stream’. Daca spunea ca la o manastire un preot a pipait-o atunci erau emisiuni si sute de articole si psihologi care ar fi zis ‘ vedeti daca cautati unde nu trebe’, of,of tara inapoiata.

    1. Reply Post By hary

      Legat de Ghenea, as comenta la articol, insa nu-mi apara sectiune de comentat in josul articolului. Nnu stiu de ce.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.