Scrisoarea unui tată către fetița lui, despre „bărbatul perfect”

„Draga mea plăcințică,

De curând, mama şi cu mine căutam un răspuns pe Google. Pe la jumătatea întrebării, ne-a apărut o listă cu cele mai populare căutări din lume. În vârful listei trona întrebarea: „Cum să-l faci să rămână interesat de tine?”.
Asta m-a șocat. Am răsfoit câteva dintre nenumăratele articole despre cum să fii sexy și să faci sex, când să-i aduci o bere sau un sendviş și despre căile prin care să-l faci să se simtă inteligent şi superior.

Și m-am enervat.

Micuţa mea, nu este, n-a fost şi nu va fi niciodată treaba ta să-l menții interesat.

Micuța mea, singura ta sarcină este să știi adânc în sufletul tău – în acel loc sigur care nu poate fi zdruncinat de respingere, pierdere sau ego – că ești demnă de interes. (Dacă vei putea să-ţi aminteşti că toţi ceilalţi sunt și ei demni de interes, bătălia vieţii tale va fi câștigată în cea mai mare parte. Dar asta este o altă scrisoare.)

Dacă te poți încrede în valoarea ta astfel, vei fi atrăgătoare în cel mai important sens al cuvântului: vei atrage un băiat care este deopotrivă capabil de interes, dar și de dorință de a-și petrece viața investindu-l în tine.
Micuţa mea, vreau să-ţi vorbesc despre băiatul care nu are nevoie să-i ții tu interesul treaz, pentru că el știe că eşti interesantă.

Nu-mi pasă că îşi aşază coatele pe masă, atâta timp cât e absorbit de felul în care nasul tău se încreţeşte când zâmbeşti şi nu-și mai poate lua ochii de la tine.

Nu-mi pasă dacă nu poate juca golf cu mine, câtă vreme se joacă cu copiii pe care i-ai dăruit şi se minunează că îți seamănă leit și că sunt grozavi chiar și când sunt enervanți.

Nu-mi pasă dacă nu este interesat de bani, atâta timp cât își urmează inima și ea îl conduce întotdeauna înapoi la tine.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.