Scrisoarea unei psihiatre despre „50 shades of Grey”. MESAJELE SUBLIMINALE PERICULOASE ALE FILMULUI

Psihiatra Miriam Grossman a redactat câteva rânduri despre isteria începutului de an, pelicula „Cele 50 de umbre ale lui Grey”.

Psihiatra Miriam Grossman a publicat pe pagina ei (miriamgrossmanmd.com) o scrisoare tuturor cititorilor despre filmul „50 shades of Grey”, care sună în felul următor:

„Nu există nimic gri în 50 Shades of Grey.
Totul este negru.

Să vă explic. Mă dedic să repar oamenii care sunt rupți pe dinăuntru. Față de medici, care folosesc raze X, analize amănunțite de sânge pentru a vedea ce a pățit o persoană, rănile care pe mine mă interesează sunt oculte. Pun întrebări și ascult cu mare grijă răspunsurile. În felul acesta pot descoperi dacă persoana care stă în fața mea ”sângerează”.

Anii în care am ascultat cu atenție m-au învățat multe. Un lucru pe care l-am învățat este că tinerii sunt total confuzi când vine vorba de iubire – atunci când o întâlnesc și o mențin. În general ei aleg destul de rău și termină pierduți și îndurerați. Nu vreau să suferi ca și persoanele care vin în cabinetul meu, de aici și avertismentul pe care îl lansez în legătură cu filmul „50 shades of Grey”.

Chiar dacă nu ai văzut acest film sau nu dorești să îl vezi în continuare, el promovează un mesaj toxic care poate semăna idei periculoase în mintea ta. (…)

Este ușor să crezi că e vorba de o poveste de iubire atipică. Acolo nu e iubire, este o tortură emoțională mascată de glam-ul vieții luxoase pe care o duc protagoniștii și de muzica de pe fundal pe care o cântă Beyonce. Nu te lăsa manipulat. Oamenii care stau în spatele acestei pelicule sunt interesați doar de bani, nu sunt curioși de visele și dorințele tale.

Abuzul nu este nici bun și nici genial, niciodată, în nicio circumstanță. Asta este ceea ce trebuie să știi despre „50 shades of Grey”. Christian Grey a avut o copilărie în care nu a cunoscut iubirea. În mintea lui, din cauza felului în care a crescut, iubirea înseamnă suferință și un sentiment nefiresc de demnitate. Christian simte plăcere făcând rău femeilor în cele mai stranii moduri. Anastasia este o fată imatură, care se îndrăgostește de fizicul și banii lui Christian și care consimte în totalitate dorințele sale periculoase”, scrie psihiatra pe pagina ei personală.

Aceasta a făcut și o listă cu ideile periculoase pe care le bagă filmul în subconștientul spectatorului:
„1. Fetelor le plac bărbați precum Christian care să le dea ordine. Fals! O femeie stabilă din punct de vedere psihologic va evita durerea. Vrea să se simtă sigură, respectată și protejată.

2. Bărbații vor femei ca Anastasia: submisive și nesigure. Nu! Un bărbat stabil din punct de vedere psihologic caută o femeie care știe să-și poarte și singură de grijă.

3. Anastasia este liberă să decidă dacă vrea să i se facă rău, nimeni nu o poate judeca pentru deciziile luate de ea pentru ea. Este o logică păguboasă. Anastasia alege în mod liber însă alege rău. Este o alegere autodistructivă, iar o astfel de alegere e o alegere rea.

4. Anastasia ia decizii în legătură cu Grey într-o formă obiectivă, după ce meditează. Mă îndoiesc. Christian îi proporționează în mod constant alcool Anastasiei, ceea ce îi afectează logica.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.