Scrisoarea învăţătoarei către părinţi şi copii, la început de AN ŞCOLAR

Dragii mei parinti si elevi,

Am decis sa va scriu aceasta scrisoare pentru a va da curaj in prima zi de scoala. Poate ca este al 12-lea an cand calcati pragul scolii, poate ca este pentru prima data. Nu conteaza! Sunt convinsa ca emotiile sunt aceleasi.

Pentru mine este al 43-lea an cand vin la catedra.

Am mai multe emotii ca niciodata. Poate ca va intrebati daca am innebunit de am decis sa adresez o scrisoare parintilor si copiilor pe care nu ii cunosc. Nu este asa! Imi doresc doar sa va spun un secret pe care mi-as dori ca oricine sa il cunoasca in prima zi de scoala. Un secret pe care l-am aflat abia dupa 43 de ani.

FITI OAMENI! Acesta este mesajul meu pentru voi. Scoala va invata alte lucruri, dar sa fii om nu poti invata decat acasa. Asa ca, dragi parinti, va rog din tot sufletul… fiti oameni pentru copiii vostri, de dragul lor si pentru ca ei, la randul lor, sa fie la fel.

Am educat zeci de generatii de elevi si am cunoscut sute de parinti si copiii. I-am vazut cum cresc si, cu tristete spun, am vazut si cum se diminueaza ca oameni. Am incercat, mereu, sa le transmit celor pe care i-am educat si altceva in afara de lectiile din carti: cum sa fie spirituali, cum sa aiba grija de ei si de sufletul lor si cum sa se comporte cu cei din jur.

Indraznesc sa va spun, dragi parinti, ca efortul meu este ZERO, daca acasa nu se intampla acelasi lucru. Am vazut copii extraodinari distrusi de dezinteresul acelor parinti ocupati sau plecati in strainatate, dar si copii nu foarte sclipitori care au ajuns bine, pentru ca au avut sprijin acasa.

Vreau sa va spun, dragii mei, ca am avut mai multe probleme cu unii parinti decat am avut cu elevii si au fost mai multe lectii pe care a trebuit sa le spun adultilor. Vreau sa va rog sa priviti acest nou an scolar ca pe o noua etapa pentru voi. Este un nou inceput, care va da ocazia sa vedeti ce puteti imbunatati la relatia cu fiul sau fiica voastra.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.