Școlile din Europa aduc inovația în educație prin competiția Consumer Classroom

de Smile Media Luni, 16 martie 2015, 16:37 Science – Tehnologie

Competitia inter-scolara Consumer Classroom, aflata deja la a treia editie, este acum deschisa tuturor scolilor gimnaziale din intreaga Uniune Europeana care vor sa isi demostreze creativitatea, inteligenta si spiritul inovativ!

In cadrul competitiei, elevii intre 12 si 18 ani sunt incurajati sa creeze proiecte comune, pe tema „Tinerii folosesc continut digital”, ce au ca scop final realizarea de continut educational multimedia, precum lectii interactive, pagini web sau resurse video.

„Portalul Consumer Classroom a fost dezvoltat in acord cu una dintre prioritatile principale ale Agendei Digitale pentru Europa (o initiativa Europa 2020), si anume crearea unei piete unice de continut digital. Proiectul are ca scop sustinerea profesorilor si elevilor de gimnaziu, prin promovarea educatiei on-line a consumatorilor, imbunatatirea gradului de constientizare a adolescentilor si oferirea unei platforme colaborative, dedicata consumatorilor din cadrul UE. Compania SIVECO Romania contribuie in mod esential la succesul acestui proiect, prin furnizarea celor mai moderne tehnologii si tendinte in educatie, cu beneficii asupra intregii societati europene“, a declarat Pauline Doria, Manager de Proiect in cadrul Expertise France – liderul consortiului care a implementat proiectul.

Ca subiect prioritar in cadrul Agendei Digitale pentru Europa, acest concurs se deruleaza plecand de la premisa ca, in prezent, continutul digital este pretutindeni: elevii pot accesa online jocuri, muzica, filme sau carti digitale. Asadar, investigarea si protectia tinerilor in timpul accesarii si cumpararii a continutului digital este esentiala si ofera subiecte pentru inscrierea in competitie, precum protectia datelor cu caracter personal, consecintele utilizarii legale si ilegale a continutului digital sau vulnerabilitatea tinerilor consumatori.

Mai multe detalii despre criteriile de inscriere se gasesc pe site-ul proiectului http://www.consumerclassroom.eu/content/inter-school-competition-2015.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.