Copii se nasc tot mai puțini, 3 din 10 căsătorii se desfac, numărul căsătoriilor a scăzut cu aproape 30% în ultimii 5 ani, populația îmbătrânește, populația școlară scade…
Am mai afirmat, înainte de alegeri, că nu contează prea mult cine „iese” președinte. Dacă este posibil ca, în aceste vremuri tulburi, să fie loc, pe lângă acuzele aberante de stipendii primite de cine știe unde, și de o discuție rațională, noi ne putem motiva opțiunea.
Din nenorocire, dincolo de chestiunile imediate, vizibile în agenda publică prin permisiunea presei oficiale, precum „pericolul de la Est”, „lupta împotriva corupției” și „Stânga contra Dreapta”, România are, în fapt, probleme foarte mari și foarte adânci, imposibil de remediat de un președinte. Martorul rece, implacabil, nepartizan al stării unei țări în dezagregare este, pentru observatorul atent, statistica.
În cei 10 de ani existență a organizației noastre ne-am preocupat atât de cazuri particulare (prin sprijinul umanitar constant pe care îl acordăm celor în nevoie) cât și de conturarea și prezentarea unei imagini comprehensive a stării de fapt din România. Am publicat și actualizat constant serii de date statistice obținute din surse oficiale din cele mai diverse (INS, Eurostat, UNICEF, Banca Mondială etc.) ce cuprind cei mai importanți indicatori socio-demografici. Departe de a ne limita la statistica pur cantitativă a avortului, imaginea „profilului de țară” al României cuprinde indicatori demografici, căsătorii și divorțuri, riscul de sărăcie și dimensiunea îmbolnăvirilor cu boli legate direct de starea de educație și bunăstare.
Aceste date, recent actualizate, se regăsesc aici
Vă lăsăm să le studiați și să trageți singuri concluziile. Din partea noastră, o umilă mențiune: împotriva răului care macină România și care este dezvelit de mecanica ingrată a calculului statistic, nu există „scut antirachetă”, iar „parteneriatele euroatlantice” și propaganda oficială, a politicienilor sau formatorilor de opinie, joacă cel mult rolul unei autoamăgiri din care trezirea va fi îngrozitoare – și tardivă.
Citeste mai departe aici.