România a cucerit nouă medalii la Campionatul European de gimnastică de la Sofia

Delegaţia României se întoarce cu tolba plină de medalii, nouă la număr, de la Campionatele Europene de Gimnastică de la Sofia. La senioare, România a luat aurul la echipe, iar la Larisa Iordache a obţinut aurul la sol, argintul la bârnă şi bronzul la sărituri. Nici junioarele tricolore nu s-au lăsat mai prejos şi au pus şi ele mâna pe cinci medalii: patru de argint şi una de bronz. Şi când ne gândim că obiectivul ţării noastre la această competiţie a fost undeva pe la 3-4 medalii.

Larisa Iordache (foto) a urcat pe prima treaptă a podiumului la sol, la egalitate cu italianca Vanessa Ferrari.Sportiva noastră a fost notată cu 14.800, în timp ce Diana Bulimar a primit nota 14.400, cu care s-a clasat pe locul 4, la egalitate cu poloneza Marta Pihan-Kulesza. Larisa şi-a trecut în cont medalia de argint în finală la bârnă, cu nota 14.800. Ea a fost devansată de Maria Harenkova (Rusia, 14.933), dar a terminat înaintea altei rusoaice, Alia Mustafina (14.733). Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la sărituri (14.533). A fost notată la prima încercare cu 14.866, şi cu 14.200 la cea de-a doua. Din păcate, românca a terminat pe locul 6 în finala la paralele, fiind notată cu 14.533, cu care s-a clasat pe locul 6. Medaliile au fost câştigate de Rebecca Downey (15.500), Alia Mustafina (15.266) şi Daria Spiridonova (14.966).

Echipa de aur

Echipa feminină de gimnastică a României a câştigat medalia de aur la Europeanul din ţara vecină. Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastică al României, Octavian Bellu, a avut la dispoziţie următoarea echipă: Larisa Iordache, Diana Bulimar, Andreea Munteanu, Ştefania Stănilă şi Silvia Zarzu. Pe doi a terminat Marea Britanii, iar pe trei a ieşit Rusiea.

Citeşte mai departe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.