Puțin despre Putin

În discursul său susținut la Kremlin, în care a justificat anexarea Crimeei de către Rusia, Vladimir Putin, înainte de a începe enumerarea luptelor în care s-a vărsat sânge rusesc pe pământul Crimeei, a vorbit despre o legatură mai veche și mai profundă.

Crimeea, a declarat Putin, „este teritoriul vechiului Kerson, unde a fost botezat prințul Vladimir. Gestul său admirabil de a îmbrățișa Ortodoxia a predeterminat formarea întregii baze a culturii, civilizației și valorilor umane care unesc popoarele Rusiei, Ucrainei și Belarusului.

Rusia este o țară creștină, a spus Putin.

Acest discurs amintește de cuvântarea pe care a susținut-o în decembrie anul trecut, când fostul șef al KGB a vorbit despre o Rusie care ține piept unui Vest decadent:

Multe țări euroatlantice s-au înstrăinat de rădăcinile lor, inclusiv de valorile creștine. Se urmărește aplicarea unor politici care pun pe același plan familiile cu mulți copii și parteneriatele între persoanele de același sex, credința în Dumnezeu și credința în Satan. Aceasta este calea către degradare

Ați auzit vreun lider occidental, să zicem Barack Obama, vorbind în acest fel în ultima vreme?

Condamnând „bolșevicii” care au cedat Crimeea Ucrainei, Putin a spus: „Dumnezeu să-i judece”.

Ce se întâmplă, mai exact?

Citeste articolul intreg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.