Primul hamburger crescut în eprubetă, servit într-un restaurant din Londra

Alimentele modificate genetic sunt respinse acum de tarile din toata lumea, datorita tot mai raspanditei cunoasteri a proprietatilor penetrante si declansatoare de boli ale OMG(Organisme Modificate Genetic). Insa lupta impotriva OMG-urilor s-ar putea sa fie doar inceputul.

De ce?

Deoarece carnurile complet dezvoltate in laborator, sunt chiar acum fabricate, astfel incat o noua era de alimente Frankenstein ne asteapta. De fapt, primul hamburger crescut in laborator este gata sa fie servit intr-un restaurant din Londra. Acesta cu adevarat este primul „Frankenburger” total, proiectat din aproximativ 3000 de fasii subtiri de carne obtinuta din celule stem de vaca.

Industria alimentara saliveaza la aceasta oportunitate, stiind ca cererea de proteine din intreaga lume sare la cer, iar fermele nu pot tine pasul cu cererea in crestere. Acesti savanti nebuni cred ca au gasit raspunsul la cerere – un experiment in vase Petri infatisand celule stem ce cresc in bucati de carne „gri, cu textura alunecoasa”, „similara celei de caracatita sau scoica”.

Cresterea hamburgerilor in laborator

Experimentul, care costa guvernul olandez peste 250 000 $ pentru a-l efectua, a fost ineficient, dar cu toate acestea un succes in ochii comunitatii stiintifice. Proiectantul, prof. Mark Post de la Universitatea din Maastricht, Olanda, si-a declarat scopul, „Chiar acum utilizam 70% dint capacitatea noastra agricola pentru a creste carne prin septel. Veti avea nevoie de alternative. Daca nu facem nimic, carnea va deveni un aliment de lux si foarte scumpa.”

In esenta, scopul prof. Mark este de a salva lumea de la preturile tot mai mari ale carnii si de la foame, prin proiectarea unui proces industrial care sa creasca carnea in vase Petri, de laborator. Procesul lui, descompus in patru pasi, incepe cu colectarea de celule stem de la o vaca.

– Pentru inceput, celulele stem sunt extrase din muschiul vacii subiect de experiment.
– Celulele stem sunt apoi incubate intr-un amestec savant de supa care este injectat cu nutrienti fragmentati.
– Apoi celulele stem isi iau avant si cresc, multiplicandu-se de cateva ori, pana creeaza o substanta gelatinoasa, de consistenta unui ou care nu este complet fiert.
– De aici incolo, telul este de a masifica tesutul gelatinos prin intindere, facandu-l sa practice „exercitii fizice”.
– Tesutul muscular artificial capata masa si este recoltat in aproximativ 3000 de fasii inguste.
– Aceasta substanta carnoasa artificiala este apoi taiata bucati si adaugata la aproximativ 200 de bucati de grasime crescuta in mod similar in laborator.

Mixtura combinata devine primul hamburger din lume crescut in laborator, iar omul care a fondat proiectul este si primul care o sa il guste.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.