Premierul Australiei nu vrea TEORIA GENULUI: Lăsaţi băieţii să fie băieţi şi fetele fete

Premierul Australiei Tony Abbott şi-a spus punctul de vedere într-o dezbatere despre jucăriile specifice pentru fetiţe şi băieţei, afirmând că băieţii trebuie să fie băieţi, iar fetele fete.

Senatorul ecologist Larissa Watters a susţinut o campanie intitulată „No Gender December”( Un decembrie fără gen) a cărei ţintă este de a distruge ideea că fetele se joacă cu păpuşile şi bărbaţii cu maşinile.
În acest context, premierul, el însuşi tată a trei fete, a declarat că părinţii trebuie lăsaţi să facă ceea ce este mai bine pentru copiii lor.

„Sigur că nu cred în acest tip de corectitudine politică. Să lăsăm băieţii să fie băieţi şi fetele fete. Asta a fost filosofia mea dintotdeauna. Şi mai presus de toate, să lăsăm părinţii să facă ceea ce cred ei că este în cel mai bun interes al copilului„, a declarat el, citat de The Telegraph.

Campania „No Gender December” cere semnătura tuturor celor care nu consideră că „nu e loc pentru stereotipuri de gen sub pomul meu de Crăciun”. Larissa Watter susţine că „cataloagele cu jucării pentru băieţi şi jucării pentru fete” nu fac decât să inducă „inegalitatea dintre bărbaţi şi femei”.

Doamna Watters a primit replica din partea unui alt senator, Cory Bernardi, care a catalogat drept „bizare” afirmaţiile ecologistei. „Sper ca Moş Crăciun să-i aducă doamnei Watters nişte bun simţ de Crăciun”, a afirmat el.
Teoria genului este o ideologie care porneşte de la înlocuirea sexului biologic al persoanelor cu „genul”, adică un fel de „sex social”. Practic, „genul” sau „sexul social” se bazează pe o anumite calităţi psihosociale dobândite, comportamente şi relaţii. În această viziune, omul are libertatea de-a renunța sexul lui biologic și de a-și alege un „sex/gen social”.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.