„Poate nu este vorba de finaluri fericite, ci de poveşti”. Mesajul unei fete de 13 ani, care a murit de cancer, descoperit de familie după înmormântarea ei

Athena Orchard a murit la 13 ani, după ce a fost diagnosticată cu cancer osos. După luni în care a luptat cu boala şi a încercat mai multe tratamente, fata şi-a încheiat povestea mult mai devreme decât şi-ar fi dorit oricine. Părinţii neconsolaţi au avut parte, totuşi, de o minunată descoperire la câteva zile după înmormântare.

Aceştia au descoperit în camera fetei o adevărată scrisoare de dragoste, de 3.000 de cuvinte, scrisă pe spatele unei oglinde. Mesajul găsit dezvăluia viziunea Athenei despre viaţă, dragoste şi situaţia tragică în care s-a regăsit. Dean şi Caroline Orchard au ştiut că nu pot amâna sarcina devastatoare de a umbla printre lucrurile fetei lor. Ce nu au ştiut, însă, a fost faptul că urmau să descopere ceva ce îi va face să se simtă mult mai aproape de Athena, la nici o săptămână după înmormântarea ei. Pe spatele oglinzii din camera ei, fetiţa a scris, în secret, peste 3.000 de cuvinte, într-un mesaj pentru părinţii, fraţii şi surorile ei.

„Am început să citesc, dar a trebuit să mă opresc repede, pentru că nu mai puteam. Mi se frângea inima la fiecare cuvânt citit”, a mărturisit tatăl în vârstă de 33 de ani. Athena (foto, stânga) a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer osos la 12 ani, după ce a leşinat înainte de Crăciun în bucătăria familiei. A trecut printr-o operaţie de urgenţă care a durat aproape opt ore, în care i-a fost înlăturată tumoarea de pe coloană. Au urmat luni de chimioterapie, luni în care şi-a pierdut părul şi puterea, dar nu şi atitudinea pozitivă.

În ciuda tratamentelor încercate, starea fetei s-a deteriorat rapid. „Nu a spus niciodată nimic despre mesaj, dar este genul de lucru pe care Athena îl făcea. Era foarte spirituală, vorbea despre lucruri pe care nu le înţelegeam mereu, era foarte inteligentă”, a spus tatăl fetei. „Frumoasă şi atletică, cel mai curajos om pe care l-am cunoscut”, au fost cuvintele mamei despre Athena. „Ştiam că îi place să scrie, era o parte importantă din ea, o făcea fericită”, a adăugat aceasta.

„Ştiam că boala ei este foarte agresivă, a luptat cât a putut, dar, într-un final, a slăbit atât de mult încât nu se mai putea ridica din pat. Vom păstra această oglindă pentru totdeauna. Numai citind cuvintele ei îi simţim prezenţa. A fost un spirit minunat”, a încheiat aceasta. Cuplul mai are trei fete şi trei băieţi.
„Fiecare zi este specială”.

Fragmente din mesajul tinerei

Fericirea depinde de noi. Poate că nu este vorba de final fericit, ci de povestea fiecăruia.

Scopul vieţii este o viaţă cu scop. Diferenţa dintre ordinar şi extraordinar este acel detaliu în plus.

Fericirea este o direcţie, nu o destinaţie. Îţi mulţumesc că exist. Fii fericit, fii liber, crede, rămâi tânăr. Îmi ştii numele, nu povestea.

Ai auzit ce-am făcut, dar nu ştii prin ce-am trecut. Dragostea este precum sticla, arată atât de frumoasă, dar este atât de fragilă.

Citeşte mai departe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.