Pilulele contraceptive: bărbaţii se aleg cu sex gratuit, iar femeile cu cancer

de Matt Walsh – blogger, scriitor, orator

Săptămâna trecută am citit o ştire conform căreia pilulele contraceptive pot cauza cancer la creier.

Conform British Journal of Clinical Pharmacology, femeile care folosesc medicamente contraceptive în orice moment al vieţii lor, prezintă o rată cu 50 de procente mai mare de a dezvolta un anumit tip de tumoare cerebrală. Cercetătorii au concluzionat că aceste rezultate, deşi surprinzătoare, nu ar trebui să reprezinte un motiv de a întrerupe administrarea pilulelor.

Au dreptate! Doar aceste rezultate singure ar fi probabil cel mai bun motiv pentru a nu mai lua vreodată contraceptive orale. Dar dacă le punem într-un blender şi le amestecăm cu toate celelalte aspecte negative ale pilulelor contraceptive, vom obţine un smoothie oribil. Că tot veni vorba de smoothie, într-o ţară în care mâncarea sănătoasă este la mare căutare, grăsimile sunt interzise, ţigările aproape că sunt interzise, iar sucurile cu zahăr sunt următoarele la tranşat, pilulele contraceptive ar fi fost cu siguranţă subiectul unor investigaţii amănunţite dacă nu ar fi reprezentat euharistia feminismului liberal.

NOTĂ: nu spun că doar feministele liberale iau pilula contraceptivă. Spun că aceasta este de o importanţă crucială pentru filosofia feminismului liberal deoarece este privită ca o „eliberare” din normalul lor biologic. Sunt convins că unele femei iau pilula fără să o privească la modul ăsta. Totuşi, ea rămâne o chimicală sacră din cauza implicaţiilor sale sociale şi politice. Dacă nu ar fi avut aceste implicaţii – dacă oamenii ar fi tot aşa de rigizi/corecţi cu pilula aşa cum sunt cu, să zicem, Tylenol (n. tr. marcă americană de medicamente cunoscută pentru reducerea durerii, reducerea febrei, ameliorarea simptomelor de alergii, dureri de cap, tuse și gripă) – am fi trăit într-o cultură cu totul diferită, iar chimicalele care controlează sarcinile nu ar fi fost nici pe departe omniprezente.

Dacă sistemul reproductiv al femeii ar fi privit, mai degrabă, ca o putere şi nu ca o boală, povară sau oprimare, cred că liberalii şi conservatorii deopotrivă ar putea găsi multe argumente comune pentru a respinge pilula. Dacă am reuşi cu toţii să trecem peste ideea că femeia trebuie să se elibereze de natura ei, atunci am putea privi controlul hormonal al sarcinilor ca ceea ce este în realitate: o otravă. Şi nu doar otravă pur şi simplu, ci otravă plasată în mod nedrept dinaintea femeilor. Feministele sunt într-o căutare continuă de dublu standard (n.tr. expresia dublu standard este un neologism provenit din limba engleză, desemnând o regulă, o lege, un principiu, un regulament, care este folosit(ă) și aplicat(ă) într-un mod preferențial pentru persoane și situații diferite), însă le uită pe cele mai evidente. Femeile îşi asumă riscurile enorme şi consecinţele contracepţiei, iar bărbaţii se aleg cu sex gratuit din toată facerea asta.

Unde este furia feministă când ai nevoie de ea?

Aşa că, în spiritul unităţii, aş vrea să evidenţiez cinci motive pentru care toată lumea ar trebui să urască pilula:

1) O dietă permanentă de chimicale potenţial nocive

În ziua de azi refuzăm să mâncăm un hamburger dacă am aflat că vaca a fost injectată cu hormoni sintetici. Este rău pentru mediul înconjurător, spunem noi, şi probabil că este rău şi pentru noi. Daţi-ne carne de vită fără chimicale! Jos chimicalele! Fără hormoni în mâncarea noastră! Asta este mantra noastră şi suntem dispuşi să ne asumăm costul şi deranjul de a fi asiguraţi că nugget-urile de pui şi fripturile de vită sunt organice şi naturale.

Totuşi, aceste convingeri se aplică cumva foarte rar acestui mix de hormoni sintetici pe care multe femei îl consumă aproape zilnic, ani şi ani la rând. Nu există nicio altă explicaţie pentru aceasta contradicţie: fie entuziasmul „organicului” este o minciună, fie este aplicat în mod eronat.

Cred că, într-o anumită măsură, ambele. Constat că în cultura noastră deseori dăm din întâmplare peste concluziile corecte, după care le îndreptăm exact în direcţia greşită. În cazul de faţă avem dreptate să ne agităm în legătură cu consumul de chimicale şi hormoni sintetici, dar ar trebui să fim mai puţin îngrijoraţi de chimicalele care ne fac friptura aşa delicioasă, şi mai mult îngrijoraţi cu privire la chimicalele care alterează în mod fundamental psihologia femeii şi îi exploatează sistemul reproductiv. Pare o prostie să ne agităm atâta pentru mâncarea modificată genetică când suntem atât de dornici de a ne modifica chimic pe noi înşine.

2). Infectarea corpului femeii

Pilula contraceptivă este un „medicament” extrem de dăunător proiectat pentru a „vindeca” o funcţie normală a organismului femeii. Se pare că bărbaţii care dezvoltă şi promovează aceste pilule sunt misogini deoarece au transformat sistemul reproductiv al femeii într-o boală.

Acel articol din Times, pentru care am pus link mai sus, ne aminteşte încă din prima frază că „administrarea oricărui medicament înseamnă a pune în balanţă beneficiile şi riscurile asociate”. Aşa este, nu e nicio îndoială. Dar există vreun medicament care să provoace formarea cheagurilor de sânge şi cancer (mai multe despre asta imediat), beneficiul primar fiind bulversarea unei funcţii a organismului care este naturală, normală şi sănătoasă? Pilula contraceptivă are riscuri asemănătoare cu ale altor medicamente, însă, spre deosebire de ele, pilula nu a fost creată pentru a trata o disfuncţie. În schimb, a fost creată pentru a cauza o disfuncţie. Pilula păcăleşte glanda pituitară a femeii făcând-o să „creadă” că este însărcinată tot timpul. În felul acesta previne ovulaţia şi face ca mucusul cervical să se îngroaşe, mimând astfel starea de sarcină în corpul femeii.

Dacă acest lucru s-ar întâmpla pur şi simplu, fără ajutorul pilulei sau fără ca femeia să fie însărcinată, aceasta ar merge la un control, iar medicul ar diagnostica-o cu un fel de boală sau dezechilibru. Aşadar, pare ciudat faptul că ea merge tot la medic pentru a-i prescrie un medicament care îi provoacă acel lucru care, dacă s-ar întâmpla fără medicaţie, ar fi considerat boală. În orice altă situaţie este general cunoscut faptul că organismul nostru funcţionează într-un anume fel şi că nu trebuie să acţionăm împotriva proceselor lui naturale timp îndelungat.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.