Otrava din sticlă! La ce boli grave ne expunem când consumăm suc acidulat

Sucul acidulat a devenit una dintre cele mai populare băuturi. Ce nu ştiu consumatorii este pericolul la care se expun atunci când beau aceste sucuri.

Nutriţionistul Cristian Mărgărit spune că ingredientele din aceste sticle cu băuturi răcoritoare sunt atât de otrăvitoare încât ne putem îmbolnăvi şi de cancer.

„Gustul dulce din sucuri dă dependenţă. Zahărul alterează grav metabolismul (după energia iniţială vei simţi slăbiciune), predispune la boli grave (obezitate, cancer, accidente vasculare, steatoza hepatica, diabet), scade imunitatea. Îndulcitorii artificiali sunt probabil periculoşi pentru sănătate (cresc riscul de cancer, în principal). Ca o fază intermediară poţi folosi îndulcitori naturali. Unii sunt non-calorici, altţi au şi calorii (Xylitolul). Dacă tot nu poţi scăpa de zahăr, foloseşte măcar zahărul natural, sub formă de suc de trestie de zahăr deshidratat, organic”, a declarat Cristian Mărgărit pentru evz.ro

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.