Ofensiva pedofililor: vor același drepturi ca și homosexualii și luptă pentru ele, pas cu pas, urmându-le modelul

Autor: Alexandra Rizea

Folosind aceleași tactici ale activiștilor pentru drepturile homosexualilor, pedofilii au început să caute un statut similar, argumentând că atracția lor pentru copii nu este o orientare sexuală diferită de cea heterosexuală sau homosexuală.

Criticii stilului de viață homosexual au susținut, de multă vreme că, odată ce a devenit acceptabilă identificarea homosexualităţii ca fiind, pur și simplu, un „stil de viață alternativ” sau doar o orientare sexuală, în mod logic nimic nu ar mai fi în afara limitelor. Activiștii gay au considerat asta drept o ofensă și au luat poziție, insistând că acest lucru nu se va întâmpla. Cu toate acestea, psihiatrii încep să susțină că e nevoie de redefinirea pedofiliei, exact în același mod în care a fost redefinită și homosexualitatea, în urmă cu câțiva ani.

În 1973, Asociația Americană de Psihiatrie (APA) a declasificat homosexualitatea de pe lista tulburărilor mintale. Un grup de psihiatri, împreună cu B4U-Act (n.r. – o organizaţie din SUA al cărei scop declarat este susţinerea psihologică și emoţională a pedofililor) a organizat recent un simpozion pentru a propune o nouă definiție a pedofiliei în „Diagnostic and Statistical Manual of Mental Health Disorders” al APA.

B4U-Act consideră că pedofilii sunt doar „oameni atrași de minori”. Site-ul organizației (www.b4uact.org) afirmă că scopul B4U-Act e acela de a „ajuta profesioniștii din domeniul sănătăţii mintale să afle mai multe despre atracția faţă de minori și să ia în considerare efectele stereotipurilor, stigmatizarea și teama.”
În 1998, APA a emis un raport în care susținea că „«potențialul negativ» al sexului dintre un adult și un copil a fost «supraevaluat» și că «marea majoritate a bărbaților și femeilor nu au raportat niciun efect sexual negativ în urma experiențelor de abuz sexual din copilarie».”

Pedofiliei i-a fost deja acordat un statut protejat de către Guvernul Federal. Legea „Matthew Shepard and James Byrd, Jr. Hate Crimes Prevention Act” (n.r. un act adoptat de Congresul American în 2009 și promulgat ca lege de Barack Obama) enumeră „orientarea sexuală” ca fiind o clasă protejată, fără a oferi însă și o definiție a acestui termen.

Republicanii au încercat să adăuge un amendament prin care se specifica faptul că „pedofilia nu e considerată orientare sexuală”, însă amendamentul a fost respins de democrați. Alcee Hastings (n.r. – membru al Partidului Democrat) a declarat că toate stilurile de viață sexuală alternative ar trebui să fie protejate prin lege. „Acest proiect de lege arată hotărârea noastră de a pune capăt violenței bazate pe prejudecăţi și garantează că toţi americanii, indiferent de rasă, culoare, religie, origine națională, sex, orientare sexuală, identitate sexuală sau disabilitate sau toate aceste „philias” și fetișuri și „isme”, care au fost înainte, nu trebuie să trăiască în frică din cauza a ceea ce sunt. Îi îndemn pe colegii mei să voteze în favoarea acestei legi.”

Casa Albă a salutat proiectul de lege, spunând: „La bază, nu este vorba doar despre legile noastre; este vorba despre cine suntem noi, ca popor. Dacă ne apreciem unul pe altul, dacă îmbrăţișăm diferențele noastre, mai degrabă decât să permitem ca ele să devină o sursă de animozitate”.

La începutul acestui an, doi psihologi din Canada au declarat că pedofilia este o orientare sexuală, la fel ca și homosexualitatea sau heterosexualitatea.
Van Gijseghem, psiholog și fost profesor la Universitatea din Montreal, a declarat membrilor Parlamentului că „pedofilii nu sunt pur și simplu oameni care comit o infracțiune minoră din când în când, ci mai degrabă ei se confruntă cu ceea ce este echivalentul unei orientări sexuale, așa cum o altă persoană se confruntă poate cu heterosexualitatea sau chiar homosexualitatea.” El a adăugat că „pedofilii adevărați au o preferință exclusivă pentru copii, care este la fel ca orice orientare sexuală. Nu puteți schimba orientarea sexuală a acestei persoane. El poate, cu toate acestea, să rămână abstinent.”

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.