Mitul 3: Nenăscutul este doar un embrion sau un fetus, o bucată de țesut, un produs al concepției, nu un copil. Avortul reprezintă terminarea unei sarcini, nu uciderea unui copil.

Adevărul 3a. Ca şi în cazul copilului și al adolescentului, termenii de embrion și făt nu se referă la fiinţe non-umane, ci la om în anumite stadii de dezvoltare.

Cuvântul embrion este utilizat pentru a numi orice creatură vie, care se află într-un stadiu incipient de dezvoltare. Fetus este un cuvânt latin tradus ca „urmaș”, „tânăr” sau „copilaş”. Este incorect din punct de vedere științific să spunem că un embrion sau un făt nu este o ființă umană, pur și simplu pentru că este într-o etapă mai timpurie de dezvoltare faţă de un copil născut. Acest lucru este ca şi cum ai spune că un copil nu este o ființă umană sau este mai puțin om, deoarece nu este încă adolescent. Sau că un adolescent nu este o ființă umană pentru că încă nu este adult.

Stadiul de dezvoltare nu are nimic de a face cu valoarea umană. Una dintre fiicele mele este cu doi ani mai în vârstă decât cealaltă. Asta înseamnă că este cu doi ani mai bună? Este un copil de doi ani mai prețios acum decât era cu un an în urmă? Este un copil mai demn de a trăi după naștere decât înainte de aceasta?

Adevărul 3b. Semantica afectează percepțiile, dar acestea nu schimbă realitatea; un copil este un copil, indiferent de cum îl numim.

Un trandafir purtând orice alt nume ar mirosi la fel de dulce. Un copil, indiferent de numele pe care îl are, este tot un copil. Deși făt era un termen bun, care se referea la o fiinţă tânără, acum este folosit cu o conotație subumană. Referirea la făt ne permite să nu folosim cuvântul cu C (copil). Mișcarea pro-alegere se străduieşte să evite cuvântul cu C deoarece asta ne aduce aminte de realitatea că avortul ucide un copil. Această realitate trebuie să fie negată cu orice preț, pentru că oricine argumentează în favoarea dreptului de a ucide copii se luptă într-o bătălie ascendentă.

Produsul de concepție (POC) merge un pas mai departe în depersonalizarea fătului. În realitate, bebeluşul, copilul în vârstă de zece ani şi adultul sunt „produse ale concepției” în aceeași măsură ca și fătul. După cum produsul concepției unui cal este întotdeauna un cal, produsul de concepție uman este întotdeauna un om. Cu toate acestea, utilizarea unei terminologii impersonale ne permite să trecem cu vederea această realitate.

Ovulul fecundat este o sintagmă înșelătoare, frecvent folosită pentru a defini persoana nou concepută. Nici ovulul, nici spermatozoidul nu sunt în vreun sens o ființă umană, ci doar produsul unei ființe umane. Cu toate acestea, în momentul fertilizării, se naște cineva nou, o ființă umană unică, aşa cum nu mai există nici sperma, nici ovulul în sine. Acestea se înlocuiesc cu o nouă creație, cu ADN unic, ce crește rapid și se dezvoltă pe cont propriu. Această nouă ființă umană nu mai este un simplu „ovul fecundat”, precum nu mai este o „spermă modificată”. El sau ea este o persoană nou creată, cu echivalentul a sute de volume de programare genetică distinctă. Din punct de vedere istoric, termenii concepție și fertilizare au fost practic sinonime, ambele făcând referire la începutul vieții umane.

Un contraceptiv, la fel cum sună, era ceva care împiedica fertilizarea (contravenind concepției). Din păcate, în ultimele decenii au apărut sensuri alternative pentru concepție și contracepție, o schimbare semantică care a zăpăcit foarte mult lucrurile.

În revista Medic, Dr. Eugene Diamond a declarat:

„Înainte de 1976, un contraceptiv era înțeles ca fiind un agent care împiedica unirea spermatozoidului cu ovulul. În 1976, Colegiul American de Obstetrică şi Ginecologie (CAOG) a realizat că această definiție nu susținea obiectivele politice și de aceea a schimbat în mod arbitrar definiția. Acum un contraceptiv înseamnă orice agent, care împiedică implantarea embrionilor în stadiul de blastocist, care durează șase sau șapte zile după fertilizare. Concepția, cum este definită în Dicţionarul Medical Ilustrat al lui Dorland (ediția 27), a devenit: debutul sarcinii, care este marcat de transferul embrionului în stadiul de blastocist.

Scopul ascuns al redefinirii contraceptivului de către CAOG, a fost cel de a estompa distincția între agenții de prevenire a fertilizării și cei de prevenire a implementării embrionului de o săptămână. Conform acestei definiții, toate modalitățile de avortare, cum ar fi dispozitivul intrauterin (DIU), pilulele combinate, mini pastilele, pilulele cu progesteron, produsele injectabile, cum ar fi Provera și, mai recent, implantabile, cum ar fi Norplant, sunt contraceptive.[i]”

Această redefinire a contraceptivului s-a strecurat treptat în literatura medicală. Din cauza modificării, mulţi medici susțin că metodele contraceptive doar împiedică implantarea, mascând astfel că acestea sunt de fapt avortive. Dar, din cauza unor schimbări semantice convenabile, această realitate este ascunsă de consumator. Uneori, modificările semantice sunt făcute pentru depersonalizarea copiilor noștri, alteori ele sunt făcute pentru a masca realitatea și a deruta oamenii. Institutul Naţional de Sănătate (INS) a constatat că publicul reacționa împotriva termenului „cercetare pe celule stem embrionare umane”, referindu-se la distrugerea de embrioni umani prin efectuarea de experimente pe ele. INS a ales de fapt să folosească un nou termen, „cercetare pe celule stem pluripotente umane” pentru a descrie același lucru. Noul termen maschează realitatea că în acest proces sunt implicaţi embrioni umani.[ii]

Uneori caracterizarea nenăscutului este ostilă. Am auzit un avocat pro-alegere referindu-se la o sarcină nedorită ca la o „boală venerică” și la avort ca la „vindecare”. Avocaţii pentru dreptul la avort s-au referit la copiii nenăscuți ca fiind resturi, gunoi și au refuzat să justifice avortul.[iii] Cercetătorul în domeniul holocaustului Raul Hilberg susține că soluția pentru distrugerea pe scară largă a poporului evreu a fost utilizarea unei terminologii degradante, cum ar fi lichea și gunoi, care au orbit societatea cu privire la faptul că erau uciși oameni reali.[iv]

Adevărul 3c. Încă din momentul concepției, copilul nenăscut nu este un organism simplu, ci foarte complex.

Ovulul nou fertilizat conține o cantitate uimitoare de informații genetice, suficiente pentru a controla creșterea și dezvoltarea individului pentru întreaga viață. Un singur fir al ADN-ului de la o celulă umană conține informații echivalente unei biblioteci de o mie de volume sau șase sute de mii de pagini imprimate cu cinci sute de cuvinte pe o pagină. Informația genetică stocată în noul individ la concepție este echivalentul a cincizeci de ori cantitatea de informații din Enciclopedia Britanică.[v]

Adevărul 3d. Chiar înainte ca avorturile făcute în stagiile cele mai timpurii ale sarcinii să aibă loc, copilul nenăscut are deja fiecare parte a corpului.

La optsprezece zile de la concepție inima se formează, iar ochii încep să se dezvolte. La douăzeci și una de zile, inima nu numai că bate, dar pompează sângele în tot organismul. La douăzeci și opt de zile, mânuțele și piciorușele nenăscutului deja sunt în formare, iar la treizeci de zile, mărimea acestora este de zece mii de ori mai mare. Nenăscutul are creier, iar sângele circulă prin vene.

La treizeci și cinci de zile, gura, urechile şi nasul iau formă. La patruzeci de zile, pot fi înregistrate undele cerebrale ale copilului. Bătaia inimii copilului, care începuse cu trei săptămâni mai devreme, poate fi deja detectată de un stetoscop cu ultrasunete. La patruzeci și două de zile, scheletul este format, iar creierul controlează mișcarea mușchilor și a organelor. Nenăscutul răspunde reflexiv la stimuli și poate fi deja capabil să simtă durerea.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.