Marșul pentru Viață, Sâmbătă 22 Martie în Timişoara

Alexandra Nadane, președintele organizației „Studenți pentru viață” informează că marșul nu este singurul eveniment în care se va aborda această temă. Va urma și o „Săptămână pentru viață”, începând din data de 19 martie până pe 26 martie a.c., „o săptămână de conferințe, mese rotunde, discuții, proiecții de film, care are ca scop abordarea acestei teme din mai multe perspective, sociologică, psihologică, chiar și din perspectiva tradiției.”

Organizatorii speră la o participare cât mai numeroasă la Marșul pentru viață, din partea românilor, deoarece „În România, din păcate, nu există o cultură a adopției. Copilul adoptat este văzut ca un copil de mâna a doua. Familia care adoptă este văzută ca nefirească. Mama sau părinții care își lasă copilul să fie adoptat sunt considerați nedemni de numele de părinți. Aceste calificări nu sunt corecte și ele îngreunează mult încredințarea spre adopție, adopția și integrarea copilului adoptat.”

A fost menționat faptul că un copil adoptat este un copil binecuvântat „Nu trebuie, în niciun caz, disprețuiți pentru că au ales, adesea cu multă durere sufletească, să încredințeze altcuiva creșterea și educația copilului lor.” Totodată, „este necesară legiferarea începerii demersului de încredințare spre adopție încă din perioada sarcinii. Astfel se va reduce abandonul, mortalitatea infantilă și va crește numărul de adopții. România poate și trebuie să construiască viitorul celor mai vulnerabili copii ai săi prin politici adaptate realității și testate pe plan internațional.”

„Studenții pentru viață”doresc să așeze aceste gânduri în inimile românilor, cu convingerea că dacă vor reuși să transmită societății că „țara noastră are nevoie de o cultură a adopției”, aceasta o va conduce către o „cultură a vieții”.

În Timişoara Marșul pentru viață se va desfășura pe 22 martie, începând cu ora 12.00 din faţa Bisericii Sfânta Maria de pe str. Ghe. Doja foarte aproape de Piaţa Bălcescu. Detalii despre programul Marșului pentru viață din întreaga țară se găsesc pe pagina www.marsulpentruviata.ro.

„Vă așteptăm alături de noi la Marșul pentru viață, cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieții din România!” (organizația „Studenți pentru viață”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.