Marșul pentru viață 2016

Şi anul acesta, pe data de 26 martie, Asociaţia „Studenţi pentru viaţă” organizează Marşul pentru viaţă. Este vorba despre cel mai important eveniment anual prin care este celebrată naşterea de copii şi familia, act prin care românii sunt chemaţi să conştientizeze faptul că necazurile cu care ne confruntăm sunt şi urmarea celor 22 milioane de copii care au fost omorâţi în pântecele mamei lor în ultimele decenii. Şi în prezent se mai fac încă circa 400 de avorturi la cerere pe zi doar în spitalele de stat, rata avorturilor fiind cea mai mare din Europa: 480 de avorturi la 1.000 de nașteri.

Este o bucurie faptul că în câteva zeci de oraşe din România şi Republica Moldova tinerii manifestă pentru viaţă, însă este întristător încă faptul că sute de mii de creştini care merg Duminica la Biserică nu înţeleg miza acestui război, pentru a li se alătura. Nădăjduim ca anul acesta numărul participanţilor să fie cu mult mai mare, iar acest lucru nu se poate petrece decât dacă fiecare dintre noi conştientizăm că nu avem nici un drept să ne mai plângem de necazurile şi greutăţile pe care le întâmpinăm, dacă nu ne luptăm câtuşi de puţin pentru a apăra pruncii din pântecele mamei lor, pe care Dumnezeu îi iubeşte atât de mult.

Dacă fiecare ne-am sacrifica măcar cinci minute ale fiecărei zile în lupta pentru viaţă şi pentru Dumnezeu, cu siguranţă lumea românească ar arăta cu totul altfel. Vă rugăm, aşadar, să-i sprijiniţi pe Studenţii pentru viaţă în desfăşurarea acestui marş, contactându-i pe site-ul www.MarsulPentruViata.ro.

Cu prilejul marşului, Asociația „Studenți pentru viață” încearcă să publice patru volume de mărturii despre criza de sarcină, pentru a veni în întâmpinarea frământărilor femeilor care se vor afla în situații de criză și pentru cei din jurul lor care le pot sprijini: „101 femei fericite că au ales viața copiilor lor”, „101 oameni care au supraviețuit avortului”, „101 avorturi forțate”. Vă rugăm să ajutaţi trimiţând astfel de mărturii sau să le rugaţi pe cunoscutele dumneavoastră care au trecut prin criza de sarcină să-şi povestească experienţa pe adresa de e-mail 101marturii@gmail.com.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.