“Let`s Do It, Danube!”: Elevii sunt invitați la training-uri eco și la o caravană de film documentar

Începând de astăzi, echipa “Let’s Do It, Danube!” dă startul campaniei de educare ecologică în școlile din județele dunărene, prin intermediul training-urilor interactive susținute de echipele locale “Let’s Do It, Romania!”. Elevii vor învăța ce înseamnă un comportament responsabil față de mediu și cum pot proteja planeta şi reduce poluarea, prin acțiuni zilnice, la îndemâna tuturor. Campania este lansată cu ocazia Săptămânii Altfel și va continua până la finalul lunii mai.

Unitățile de învățământ care vor implica minim 50% din numărul de elevi în activitățile “Let’s Do It, Danube!” vor face parte din Reteaua Școlilor Dunărene, prima rețea de școli eco din România. Rețeaua va beneficia de susținerea echipei “Let’s Do It, Danube!” și își propune cooptarea a unui număr cât mai mare de școli din regiunea europeană a Dunării, cu scopul de a le transforma în școli verzi. Profesorii vor lua parte la mese rotunde de instruire pe teme eco, primind totodată materiale informative pentru elevi și dotări pentru sălile de clasă. Cele mai active școli din Rețea vor fi premiate în cadrul campaniei și vor participa la schimburi de experiență cu alte școli dunărene. De asemenea, Rețeaua Școlilor Dunărene va beneficia de un sistem de colectare selectivă a deșeurilor și va organiza activități cu tematică eco.

De asemenea, parte din campania de educare este și caravana de film documentar “Let’s Do It, Danube!” În cadrul caravanei, va fi proiectat filmul documentar “Dunărea, Amazonul Europei” în două părţi, creat de casa de producţie ScienceVision Filmproduktion GmbH, considerat ca fiind cel mai spectaculos documentar despre Dunăre realizat în ultimii ani. Documentarul urmează cursul Dunării de la origini până la vărsare şi descrie fauna şi flora din zonele prin care fluviul trece, dar şi importanţa turistică şi comercială pe care Dunărea o are în economia Europei.

Campania de educare va continua cu concursul de creație “Exploratorii Dunării”, în care elevii vor împărtăși poveștile lor cu Dunărea și se va încheia cu o tabără în Delta Dunării dedicată elevilor cu rezultate deosebite. Județele implicate în acest an la ziua de curățenie sunt Caraș – Severin, Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, Tulcea și Constanța.

În prima acțiune organizată în acest an, cu ocazia Zilei Internaționale a Apei, pe 21 martie, “Let’s Do It, Danube!” a implicat peste 3800 elevi și cadre didactice din județele dunărene, care au strâns 2700 saci cu deșeuri, aproximativ 8050 kg.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.