La spectacol cu liceeni „amaflat” şi cu prietenii – video

Ieri seară am fost la filarmonică cu unii dintre voi (2% dintre cei invitaţi, un procent grozav) şi cu o mulţime de prieteni, în total am avut 70 de bilete pentru acest spectacol.

A fost multă muzică clasică aparte, Dan Puric, puţin rock şi doctorul Pavel Chirilă. Au mai fost şi invitaţi speciali, români din Germania şi din Bucureşti. Tot români adevărați și bucureștenii.

Evenimentul s-a vrut unul special – şi eu aş spune că a şi fost – ce a avut ca scop sprijinirea construirii primului centru de recuperare oncologică din România (www.clinicanera.ro). Banii încasaţi din vânzarea biletelor se vor duce în întregime pentru această clinică, la fel ca şi cărţile vândute (Nu hrăni cancerul, Vindecarea) împreună cu toate donaţiile făcute de participanţi.

Am fost copleşit de Mihaela … soprana din Bucureşti, de pasiunea şi trăirea ei, de Pavel Chirilă care şi-a încheiat cuvîntul spunând că a căutat la sfatul unui Părinte care i-a spus că dacă rămâne în Occident va trăi în lumea drepţilor însă dacă se va întoarce în ţară va trăi în lumea sfinților. A spus că a găsit aceşti sfinţi la Mănăstirea Nera.

Dan Puric a fost Dan Puric. A zis că e singurul puric din lume ce are câinele său (un labrador). Titlul spectacolului a fost Suflet Românesc şi a încercat să vorbească despre suflet, despre rădăcini, despre cer și să ne și ducă mai aproape de acestea. A şi reuşit.

Mie îmi este clar un lucru. Că nu e omul doar ce credem noi că este. Că nu e neamul acesta doar ce vor alţii să ne facă să credem. Că nu e viaţa noastră doar ceea ce se vede. Suntem mult mai mult, suntem o taină.

Şi mărturisiri de la unii dintre liceeni prezenţi:

„Aseara am asistat impreuna cu prietena mea la un cocktail de oameni, muzica si un scop caritabil: strangerea de fonduri pentru clinica de oncologie de la Nera. Mi-a facut placere sa particip laeveniment, iar vorbele invitatului Dan Puric au fost o ‘ hrana’ pentru suflet. Recomand tuturorsa mearga la conferintele si prezentarile lui. Sper ca la urmatorul eveniment sa fie prezenti cati mai multi participanti.” – Denisa C. – Lic. teoretic „J.L. Calderon”

„Ma bucur ca am reusit sa particip la acest eveniment! A fost foarte interesant. Cu toate ca nu stiam la ce sa ma astept a fost cu mult peste ce-mi imaginam. Ma bucura sa vad partea buna a oamenilor, ceea de a darui, de a aduce bolnavilor de cancer un zambet pe buze in ultimele lor momente prin proiectul initiat pentru construirea Clinicii Nera. Despre Dan Puric nu pot spune decat ca desi nu intelegeam prea multe incercam sa absorb fiecare cuvant rostit. Nu stiu de ce dar am impresia ca ori sunt prea „copil” sa inteleg ori inteligenta dumnealui nu o voi putea deslusi niciodata. Concertul interpretat de Filarmonica Banatul Timisoara a fost cu totul special, e a doua oara cand particip la un concert clasic si sincer m-am simti precum un copil, un copil uimit si bucuros in acelasi timp atunci cand deacopera ceva nou si atragator.” – Elisabeta S.

Aici un scurt filmuleț cu maestrul Dan Puric, în care este întrebat de Dem Radulescu dacă ştie ce e doina și fiindcă nu știe marele om şi actor Dem Radulescu îi explică într-un mod foarte artistic.

Vedeți mai jos momentul cu pricina:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.