Jamie Oliver demonstreaza ca McDonald’s nu face mancare pentru oameni

Jamie Oliver a dus o batalie lunga impotriva unuia dintre cele mai mari lanturi de restaurante fast-food – McDonald’s. Dupa ce a aratat din ce sunt facuti hamburgerii brandului, franciza a anuntat in cele din urma ca isi va schimba reteta, desi acest lucru nu a fost anuntat cu tam-tam in media generale.

Oliver a explicat in repetate randuri publicului larg (in documentare, show-uri televizate si interviuri) ca grasimea de vita se spala in hidroxid de amoniu si este folosita apoi la umplerea burgerilor. Inainte de acest proces, conform prezentatorului, produsul nu este potrivit consumului uman.

“In esenta, luam un produs care ar merge sa fie vandut la sume minime pentru caini si, dupa acest proces, este dat oamenilor”, spune Jamie Oliver, citat de realfarmacy.com. 

Pe langa calitatea scazuta a carnii, hidroxidul de amoniu este daunator sanatatii. Oliver a denumit acest proces “procesul de producere a mazgai roz”. Neoficial, termenul de “mazga roz” este folosit pentru a denumi carnea si produsele din carne inutilizabile in mancarea oamenilor, inainte de adaugarea hidroxidului de amoniu. Acesta ucide microbi patogeni cum ar fi Salmonella, colon Bacillus si altele si face carnea stricata inofensiva pentru om.

“De ce insa ar umple un adult responsabil gura copilului cu amoniu?”, s-a intrebat britanicul.

McDonald’s a declarat ca nu mai foloseste hidroxidul de amoniu, substanta chimica utila si la fabricarea ingrasamintelor, a detergentilor si explozibililor.

Burger King si Taco Bell au renuntat si ele la hidroxidul de amoniu utilizat in pregatirea produselor lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.