Florin Dobre, un tânăr designer de succes mărturisește: Mă întrebam: Am tot, de ce nu sunt fericit?

Florin Dobre, un designer vestimentar de succes din România, a scris un eseu în care vorbește despre el, despre meseria lui și despre țara noastră, care face furori pe internet.

Acesta spune că, pe vremuri, românii știau să se îmbrace corect și frumos, deși nu cunoșteau prea multe despre modă.

„Pe vremuri, la Constanța, când eram mic, tata, unchii mei și oamenii de pe faleză, adică oameni care nu se pricepeau deloc la modă, când ieșeau din casă aveau toți pantalonii la dungă și cămașa călcată. Acum dacă mergi, au toți tricouri de la supermarket. E o mică diferență. Dacă vedem o fotografie din anii ’80 și una de acum, o să fim dezamăgiți. Pentru că nu ne mai spălăm și nu ne mai călcăm cămășile, însă ne punem tricouri. Înainte lumea se îmbrăca corect”, a scris el pe siteul The Essence of Style.

Florin Dobre susține că românii au o comoară și aceea e că încă mai avem țărani. Designerul susține că putem învăța foarte mult de la țărani.

„Un alt lucru pe care noi românii trebuie să-l apreciem l-am realizat când m-am întors de la Florența și m-am dus direct în piață. M-am bucurat că noi încă mai avem țărani. Ei nu mai au țărani. Trebuie să respectăm chestia asta și să ne dăm seama cât de important e să îi avem și cât de important e ca oamenii de la țară să nu-și pună termopane, să rămână țărani. E cel mai frumos lucru. Prințul Charles din cauza asta s-a mutat în România, că a văzut țărani. Oriunde te duci, țăranii au dispărut. Cei mai frumoși oameni sunt țăranii. Au o filosofie mult mai simplă de la care putem să învățăm foarte mult. De aceea este foarte frumoasă România”, susține Florin Dobre.

Despre credința ortodoxă, Florin Dobre spune că este „cea mai pură și adevărată religie” și că tinerii au șansa de a o căuta și în alte părți decât în știrile de scandal.

„Avem cea mai pură și adevărată religie, cea ortodoxă și ar fi bine să nu ne lăsăm influențați de presă și de cei care vor să ne manipuleze. Acum noi, tinerii, avem șansa de a o căuta la adevărata ei valoare și în adevăratul ei sens, nu în știrile de la ora 5. O putem găsi în desăvârșire la Siluan, o putem aprofunda din lectura lui Savatie Bastovoi, o putem ”atinge” în adevărata ei fire urmărind marii inițiați ai ei, ca Rafail Noica, Paisie Agioritul și mulți mulți bătrânei care au o înălțime în plus față de filosofiile lui Platon, psihonebuniile lui Freud, țăcănelile lui Nietsche sau noua ”știință”, fosta religie a ”marilor” inițiați asiatici… Zen, spun ei, sărmanii!”, afirmă Florin Dobre.

Acesta îi sfătuiește pe tineri să nu fie obsedați de haine.

„Sfatul meu către tinerii interesați de ei ar fi să nu cadă în plasă, în plasa hainelor. Să nu fugă după ele, să nu arunce cu mulți bani pe ele. Cu banii poți face lucruri mult mai importante și mai frumoase. E foarte bine să știi să te îmbraci corect pentru că ai multe avantaje: la un interviu, în cercul de prieteni, pe stradă, cu o fată. Însă nu pune accent pe haine ca să-ți bați joc de fete. Pentru că în momentul în care arăți bine, dacă ai un corp frumos, o minte strălucită și te îmbraci și bine, s-ar putea să se îndrăgostească mai multe fete de tine. Nu-ți bate joc de ele”, îndeamnă Florin Dobre.

Designerul spune că bărbații trebuie să fie bărbați și să se comporte în acest sens.

„Trebuie să învățăm să fim bărbați, pentru că am observat că, de când nu se mai face armata, bărbații devin băieți și băieții devin fetițe. Și ăsta e motivul pentru care unii au început să poarte fuste și se epilează pe picioare. Trebuie să avem mare grijă la asta. Dis de dimineață trebuie să se vadă ziua noastră, să facem patul, să ne rugăm, să facem mișcare, ca să începem ziua ca bărbații adevărați, nu cu țigara în gură. Ca să înveți drumul corect trebuie să știi așa: 1. Dumnezeu; 2. Sport pentru sănătate trupească și mentală; 3. Urmează-ți pasiunea, oricare ar fi ea: strungar, tâmplar, croitor, șofer de taxi”, scrie Florin Dobre.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.