Dezbaterea pentru copii şi părinţi

Jocul (ne)mulţumirii. Plictisul existenţial la copii si tineri

Iată tema pe care o vom dezbate împreună joi, 10 aprilie 2014, începând de la ora 18, în Aula Magna a Universităţii de Vest din Timişoara, unde nu vă invităm la un „simpozion”, ci la o întâlnire interactivă, pentru părinţi, dascăli şi copii – întâlnire de la care nădăjduim să plecăm hotărâţi să încercăm, cel puţin, să ne bucurăm de lucrurile simple.

Întâlnirea din 10 aprilie îşi propune să trateze subiectul pomenit mai sus dintr-o perspectivă multiplă : psihologică, sociologică, duhovnicească, alături de următorii invitaţi : Prof.univ.dr. Alin Gavreliuc (Facultatea de Psihologie Timişoara, Psihologie socială), Lect.univ.dr. Claudiu Mesaroş (Facultatea de Filosofie), Lect. Dr. Florin Lobonţ (Facultatea de Filosofie), şi Părintele Dionisie Ignat, duhovnicul Mănăstirii Sf. Ilie de la Albac, cel care este, de fapt, şi „vinovatul” pentru demararea acestui proiect, fiind cel de la care am aflat povestea Polyannei…

Ajutor adus copiilor orfani din Timiş

Şi cum Polyanna nu ţinea bucuria doar pentru ea, ci o împărtăşea cu cei din jur, nici proiectul nostru nu se opreşte la a edita o carte şi a organiza o dezbatere.

Astfel, în amintirea Polyannei, din fiecare exemplar al cărţii, 1 leu va pleca spre copiii orfani din judeţul Timiş.

Încercăm, de asemenea, să constituim grupuri formate din copiii care doresc să-i ajute pe copiii orfani şi să organizăm, alături de ei, vizite la orfelinatele din judeţ. Nu vizite punctuale, ci întâlniri repetate, care să conducă la crearea unor legături trainice, în timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.