Dependența de telefon îi distruge emoțional pe adolescenți

Autor: Bianca Pangrate

Copiii de toate vârstele au telefon și dezvoltă, înainte ca ei sau părinții să realizeze, o obsesie nesănătoasă pentru lumea din ecran.

Un studiu arată că această dependență de tehnologie ar putea afecta iremediabil creierul adolescenților. Studiul sugerează că acei adolescenți care sunt obsedați de smartphone sunt mai predispuși să sufere de boli mintale, inclusiv depresie și anxietate.

Cercetători de la Universitatea Seoul din Coreea de Sud au observat că în creierele tinerilor îndrăgostiți de gadgeturi se produce un dezechilibru chimic. În cadrul studiului, au fost analizați 19 adolescenți diagnosticați cu dependență de internet sau telefon. Aceștia au fost comparați cu 19 adolescenți sănătoși.

În urma testelor, s-a ajuns la concluzia că acei tineri obsedați de telefoane erau mai predispuși să sufere de depresie, anxietate, insomnie și impulsivitate decât ceilalți. Adolescenții aveau nivele de acid gamma aminotbutiric (GABA), responsabil de încetinirea semnalelor către creier, mai mari. De asemenea, nivelele de glutamat-glutamină (Glx), care stimulează electric neuronii, erau mai mici. Cercetătorii sunt de părere că acest dezechilibru are legătură cu timpul petrecut pe telefon.

Participanții la studiu au trecut prin terapie cognitivă de comportament. Aceasta combină examinarea felului în care gândești cu examinarea felului în care te comporți. După nouă săptămâni de tratament, nivelele de GABA și Glx au fost îmbunătățite. Rezultatele studiului încununează o altă descoperire, făcută de firma de conexiuni mobile iPass.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.