Cum ne DISTRUGEM creierul zilnic şi nu ne-a spus nimeni cât de GRAV este

Autor: Alexandru Coman

Mai multe activități zilnice sau alimente sunt nocive pentru creier, deoarece îl îmbătrânesc și îmbolnăvesc prematur.

Chiar și cel mai mic gest pe care-l facem este coordonat de creier, acesta fiind cea mai complexă structură din corpul uman. Este format din nu mai puțin de 100 de miliarde de neuroni, ce formează în jur de 1.000 de legături, care, la rândul lor, pot transmite impulsuri electrice și cu o viteză de 400 de km pe oră. Funcționarea deficitară a creierului duce la destabilizarea întregului organism.

Alcoolul afectează memoria

Este contraindicat să consumi des alcool, pentru că acesta favorizează deshidratarea. În lipsa apei, celulele organismului, inclusiv cele din creier, se regenerează mai greu, ceea ce afectează memoria. În același timp, alcoolul distruge acizii grași, o componentă esențială în structura creierului. Alcoolul în exces poate afecta unele funcții ale creierului, cum sunt vorbirea, memoria și coordonarea.

Nicotina, cea mai nocivă substanță

Printre numeroasele efecte nocive pe care le are fumatul asupra sănătății, este și afectarea funcționării creierului. Substanțele toxice din componența țigărilor omoară celulele roșii, o barieră de protecție a organismului împotriva radicalilor liberi, scrie clicksanatate.ro

Sub acțiunea acestora, neuronii îmbătrânesc prematur, iar legăturile dintre aceștia sunt afectate, motiv pentru care impulsurile electrice se realizează cu o viteză mai mică, iar reacțiile sunt încetinite. Mai mult, nicotina din țigări duce la îngustarea și la slăbirea venelor și a arterelor și astfel sângele ajunge mai greu la creier, în timp ce riscul de accident vascular cerebral crește. Sunt afectați și fumătorii pasivi, adică cei care doar inspiră fumul.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.