CRUCEA ROȘIE ROMÂNĂ LANSEAZĂ APELUL UMANITAR: INUNDAȚII ÎN BALCANI

București, 19 mai 2014: Cele mai grave inundații din acest secol continuă să provoace pagube incomensurabile în Balcani. Deși apa s-a retras în anumite regiuni, inundațiile continuă să provoace adevărate dezastre pe arii extinse ale Serbiei și Bosniei-Herțegovinei. Crucea Roșie Română lansează un APEL UMANITAR DE URGENȚĂ pentru a veni în sprijinul celor afectați, prin donații online pe www.crucearosie.ro și SMS la nr. 8829 (2 Eur/sms).

IMPLICAREA CRUCII ROȘII ROMÂNE

Președintele Crucii Roșii Române, dna Mihaela Geoană, a avut astăzi o întâlnire cu Ambasadorul Bosniei-Herțegovinei, E.S. Duško Kovacević și o discuție cu dna Ivana Isidorović – Consulul Serbiei la București, pentru a identifica nevoile populației afectate din cele două țări și căile prin care Crucea Roșie Română și românii pot veni în sprijinul acesteia.

„Românii au demonstrat de fiecare dată solidaritate față de semenii lor aflați în dificultate. Îi rugăm și acum să răspundă apelului lansat de Crucea Roșie Română și să devină salvatori pentru sinistrații inundațiilor din Balcani” a declarat dna Mihaela Geoană, Președintele Crucii Roșii Române.

„Inundațiile din Bosnia reprezintă cea mai mare catastrofă resimțită de țara noastră vreodată. Distrugerile sunt mai mari decât cele din perioada războiului. Suntem recunoscători Crucii Roșii Române pentru apelul lansat și fiecărui român care va sprijini apelul Inundații in Balcani” a declarat e.s Duško Kovacević, Ambasadorul Bosniei-Herțegovinei in România.

„Serbia trece prin cele mai grave inundații înregistrate vreodată. Situația este mai gravă decât se poate imagina. Mii de persoane sunt evacuate, dintre care mulți încă așteaptă evacuarea. Serbia primește ajutoare din străinătate, dar este nevoie de mult mai mult. Suntem recunoscători Crucii Roșii Române pentru suportul oferit, precum și acelor persoane care au contactat direct Ambasada Serbiei pentru a-si oferi ajutorul și donațiile”, a declarat dna Ivana Isidorović, Consulul Serbiei la București.

Din depozitul central al Crucii Roșii Române au fost direcționate către zonele afectate produse de prima necesitate: 500 saci de dormit, 200 pături și 100 cizme.

Crucea Roșie Română se pregătește și de o eventuală interveniție în situația creșterii cotelor apelor Dunării și pe teritoriul țării noastre, în județele Mehedinți, Olt, Dolj, Teleorman, Ialomița, Giurgiu și Tulcea.

Citeşte mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.