Conferința ”O Mărturie Americană Despre Libertatea de Conștiință”, luni, 9 Octombrie 2017

Avem plăcerea să vă invităm luni, 9 Octombrie 2017, la conferința ”O Mărturie Americană Despre Libertatea de Conștiință”, ce va avea loc la Timișoara la Centrul Regional Afaceri (CCIAT), din Bv.Eroilor de la Tisa, Sala Europa, între orele 18:00 și 20:00.

Coaliția pentru Familie organizează circuitul de conferințe ”O Mărturie Americană Despre Libertatea de Conștiință”, în perioada 6-13 octombrie 2017, în principalele orașe ale țării și ȋn capitală.

Plecând de la cazul concret al doamnei Kim Davis, care a fost încarcerată 6 zile din motive de conștiință și apărare a libertății religioase (libertate prevăzută în însăși Constituția Statelor Unite ale Americii), se deschide o problematică destul de acută referitoare la gradul real de aplicare a drepturilor și libertăților religioase ȋn contextul social actual. Acest aspect a fost, de altfel, punctat și reliefat elocvent de avocatul apărării, domnul Harry Miheț, ȋn cadrul procesului desfășurat la curtea federală de justiție.

Kim Davis, funcționar guvernamental în Rowan County, s-a văzut în postura de a fi obligată să elibereze certificate de căsătorie cuplurilor monosexuale după legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex din anul 2015, deși ceruse în mod repetat autorităților să găsească o soluție de protejare a funcționarilor publici, care, din motive de conștiință, nu pot încheia astfel de documente. Cererile sale au rămas fără răspuns, însă ea a plătit cu închisoarea pentru exercitarea dreptului ei constituțional la libertate religioasă.

Harry Miheț a crescut în România comunistă, iar la vârsta de 12 ani a emigrat cu întreaga familie în Statele Unite, unde a obținut licențe în Științe Politice și Criminologie la Universitatea din Florida. În 2002, a absolvit magna cum laude la Duke University School of Law. În prezent, este vicepreședinte pentru Afaceri Juridice și Director al Consiliului Litigii din Liberty Counsel, organizație internațională nonprofit de litigii, educație și politici, dedicată promovării libertății religioase, sanctității vieții și familiei. Cu filiale în Florida, Virginia, Washington D.C. și Israel, Liberty Counsel are sute de avocați în întreaga lume.

Coaliția pentru Familie (http://www.coalitiapentrufamilie.ro/) este o inițiativă civică fără personalitate juridică, independentă de orice partid politic și neafiliată confesional, deschisă celor care împărtășesc valorile familiei. Coaliția pentru Familie își propune să atragă cât mai multe organizații și persoane vizionare, care, unite într-o mișcare civică de masă, să influențeze pozitiv societatea și procesul decizional care vizează, ȋn Romȃnia, familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Platforma civică “ÎMPREUNĂ” (http://www.platforma-impreuna.ro/) este cea mai mare și profundă formă de unitate a societății civile din România, compusă din sute de organizații și persoane fizice, intelectuali din tot spațiul românesc, reuniți pentru prima dată în istoria recentă a țării într-un număr atȃt de copleșitor. România are o societate civilă care susține valorile identitare ale poporului său. În contextul frământărilor din ultimii ani generate de încercări din ce în ce mai agresive de a schimba sensuri și înțelesuri până acum firești, o parte foarte largă a societății civile, moral conservatoare în esența sa, a găsit de cuviință să vină împreună pentru apărarea dreptului la opinie, libera exprimare a acesteia, libertatea de gândire, libertatea credinței religioase și la apărarea demnităţii persoanelor care susțin valorile fundamentale ale civilizației românești, precum cele legate de familie și căsătorie ori celelalte valori ale civilizaţiei europene creştine.

RSVP Facebook: https://www.facebook.com/events/1912675222326678/
Facebook Coaliția pentru Familie: https://www.facebook.com/coalitiapentrufamilie/
Facebook Platforma Împreună: https://www.facebook.com/PlatformaImpreuna/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.