Companiile timişorene se implică în dezvoltarea tinerilor

de Florin Ghinda

Jump, programul de dezvoltare a abilităţilor adolescenţilor, a dat startul celui de-al treilea an.

Timp de un an de zile, elevii înscrişi în program participă la sesiuni de orientare în carieră sau la workshop-uri pentru dezvoltarea abilităţilor de viaţă. Susţinem liceenii să descifreze tainele unei cariere de succes şi le oferim oportunităţi nu doar la nivel teoretic, ci şi practic. Un rol important în dobândirea abilităţilor de viaţă este implicarea lor în comunitate şi în programul de experienţă în muncă. În vacanţa de vară, adolescenţii aleg compania unde doresc să facă practică, iar în cadrul acestui program le oferim contexte de învăţare în care să poată transfera cunoştinţele dobândite şi abilităţile formate în “viaţa reală.”

Companiile care ne-au susţinut la cea dea 2-a ediţie a programului sunt: Atos, Continental, Diana Bobar, Delphi, Dow Media, EBIG, FM Logistic, Imobiliare.ro, Haufe-Lexware, Timişoara Startup Hub, Yazaki Component Technology.

Până în prezent, Jump a susţinut dezvoltarea a peste 50 de liceeni. Un număr de 22 de absolvenţi Jump au participat anul acesta în programe de mentorat, internship-uri, vizite în cadrul companiilor sau centre de evaluare, din care 7 adolescenţi au participat la un internship de trei luni de zile şi au făcut parte din echipa de organizare a unei tabere de 50 de copii, au participat la organizarea a 4 evenimente din industria IT and tech: Startup Kids, Welcoding Holiday, Wecode, HackTM eHealth, Early Atumn BBQ.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.