Cine este Robbie Williams? Crezi că știi?

Autor Mădălina Corina Diaconu

Robert Peter „Robbie” Williams, născut în Anglia la 13 februarie 1974, este un artist de succes al zilelor noastre! Talentul său este de necontestat, la fel și sălbaticia sa, care se pare că-l face mai faimos decât talentul natural de interpret de muzică pop, un lucru care azi își găsește mai ușor popularitatea între tinerii de pe întreg globul, mințile lor fiind mai simplu controlate, având un astfel de model supra-adorat!

Robbie a fost membru al formației pop “Take That” din Marea Britanie între anii 1990 – 1995 și, după o pauză de 14 ani, s-a reântors la grupul care l-a lansat și l-a făcut faimos, o revenire scurtă între anii 2009 – 2012. N-a fost greu să-și dorească faima doar pentru el însuși și odată lansat în cariera solo, a reușit să se impună și să devină în prezent unul dintre cei mai bine vânduți artiști de pe glob. Această faimă aduce cu ea … adorația! Nu numai a lui față de el însuși, ci și a celor care îl urmează, orbi, oriunde s-ar duce și, probabil, ar face orice le-ar cere.

Dar cum un astfel de succes nu se clădește doar pe talent, ci mai degrabă pe vânzarea sufletului, artistul nostru nu este nici pe departe un înger, cum îl viseaza, poate, unii dintre cei ce se duc puhoaie la concertele lui, îndurând căldura, setea, proasta organizare, cum a fost și cazul concertului de la București de săptămîna trecută.

Să fie Robbie Williams un model demn de urmat? Un model pe care să-l dăm exemplu copiilor noștri? Repet, talentul său este de necontestat, dar stilul în care își exercită acest talent lasă de dorit și din păcate nimeni nu ia în serios mesajele din spatele aparițiilor sale scenice, ale costumelor și măștilor purtate, ba chiar a cuvintelor și sintagmelor folosite în anumite cântece.

Vă dau un exemplu simplu: de ce trebuie să se costumeze ca un diavol? N-am nimic cu bietul Necuratul, dar nu înțeleg de ce trebuie să-l ador și să mă plec în fața lui prin intermediul unui artist cum este Robbie Williams (și nu este singurul artist care face acest lucru). De ce trebuie să fie acest lucru nemapoimenit? Iar la acest comportament se alătură celelalte deloc plăcute ale artistului și omului Robbie Williams care, din nou, trebuie să pară extraordinare în fața admiratorilor.

Când și-a sărbătorit ziua de naștere, la implinirea vârstei de 41 de ani, a găsit normal să se dezbrace de tot și să posteze o fotografie cu bărbăția lui, pe twitter și facebook. Un mod clar de a răscula hormonii tinerilor și de a-i asigura că acest gest este normal, pentru că vine de la idolul lor.

Când a fost invitat la emisiunea TV “Today” din Australia, cântărețul a găsit de cuviință să se ridice și să-l sărute pe Karl Stefanovic pe gură, în fața milioanelor de telespectatori. N-o putea face în privat?

Tot normal este pentru el să apară pe scenă în compania femeilor goale și să se comporte ca și când ar fi acasă, în dormitorul privat. Din nou întreb: de ce? Un alt mod de a educa spectatorii?

Tot pe un post TV, de data aceasta în Danemarca, Robbie a găsit că este normal să-și dea pantalonii jos și să râda sfidător în fața spectatorilor. Pentru că a facut-o el, este nemaipomenit! Dacă o făcea altcineva, era pus la zid.

În mai 2015, alături de soția sa, a fost dat în judecată pentru hărțuire sexuală. Procesul a fost pornit de fostul său asistent personal. Oare iese fum fără foc?

Este cunoscut faptul că în nenumarate rânduri artistul britanic a avut probleme cu drogurile, băutura, boala mintală, pentru care a fost instituționalizat de câteva ori. El a dezvăluit în 2011 că a dus o luptă grea cu letargia provocată de un tip de dezechilibru hormonal numit „andropauză”.

Poate că toate aceste lucruri par normale în viața unui artist al secolului 21. Faptul că este acceptat și adorat știindu-se toate cele de mai sus, înseamnă că fanii lui își acceptă condiția și nu merită să devină mai buni!

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.