Ce scrie DE FAPT în broşura distribuită de un profesor de religie la Braşov. Cine sunt autorii textelor.

Autorul: Mihai Șomănescu

Ieri, Asociaţia Secular-Umanistă din România a lansat un comunicat de presă în care acuză un profesor de religie din Braşov de discriminare,homofobie şi intoleranţă, pentru că a prezentat elevilor o broşură intitulată „Homosexualitatea: propagandă a degenerării umane”.

În comunicatul ASUR se precizează că „drept “argumente” o înșiruire stupefiantă de falsuri, răstălmăciri și opinii personale demne de procesele Inchiziției, broșura legitimează discriminarea oamenilor în funcție de orientarea sexuală și incită la acțiuni violente: ‘cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac’. ”
Preşedintele ASUR, Toma Pătraşcu, el însuşi promotor al violenţei în limbaj şi ameninţărilor la adresa oponenţilor( EXEMPLE AICI), spune că „Este inacceptabilă demonizarea unor grupuri de oameni; este inacceptabilă incitarea la violență ”.

Dar ce scrie de fapt, în broşura respectivă? Pasajul incriminat cu mânie umanistă de către ASUR este de fapt din Biblie, mai precis din Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 1 (Vezi AICI). Mai mult decât atât, el este scos din context.

Conform textului biblic complet, Sf.Apostol Pavel îi îndeamnă pe toţi păcătoşii să se pocăiască, ceea ce exclude din start discriminarea. Incitarea la violenţă nu poate fi decât în capetele celor de la ASUR, de vreme ce, conform textului, asta ar fi însemnat ca după cuvântul Sf. Ap.Pavel să se fi declanşat o adevărată baie de sânge împotriva „păcătoşilor”. Dar nici vorbă de aşa ceva. De fapt, explicaţia pentru acel pasaj este simplă: conform concepţiei creştine, urmarea păcatului este moartea.

Broşura începe chiar cu această pagină, dar cei de la ASUR se fac că nu o văd. Miza este simplă: dacă s-ar fi menţionat asta, atunci Pătraşcu&Co puteau fi acuzaţi de limitarea libertăţii religioase a cultelor. Libertate garantată prin stat şi pentru care s-a murit în 1989.

În schimb, folosind exprimarea ambiguă din comunicat, ASUR cere Ministerului Educaţiei „să elaboreze și să implementeze un set de politici educaționale destinate a preveni infiltrarea grupărilor religioase fundamentaliste în școli”.

Cu alte cuvinte, ASUR zice aşa: dacă nu putem scoate religia din şcoli, atunci măcar să o cenzurăm în funcţie de agenda noastră, astfel încât să devină o şuetă comodă şi deci irelevantă. Exact preluarea calapodului folosit de comunişti după ce au observat că oamenii nu renunţă la „opiul popoarelor”.

Domnul Toma Pătraşcu spune că „această broşură frizează patologicul; numai o minte bolnavă poate să ia în serios astfel de aberații”. Tot el, mai sus: „este o înşiruire stupefiantă de falsuri, răstălmăciri și opinii personale demne de procesele Inchiziției”.

O simplă parcurgere a broşurii ne arată cui aparţin „falsurile şi opiniile personale” care „frizează patologicul”: avocat Emil Popescu, avocat Ion Predescu (Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului din vremea respectivă), medic primar psihiatru Rodica Năstase( doctor în ştiinţe medicale), Dr. Edward Fields(SUA), Academician Prof. Univ.Dr. Ilie Bădescu (sociolog). Din partea societăţii civile scriu inginerul Ioan Cătălin Iamandi din Galaţi şi americanul Billy Desloge. Din partea Bisericii, scrie Părintele Constantin Galeriu, preot şi profesor de Teologie, considerat unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai Ortodoxiei româneşti din ultimii 50 de ani şi participant în stradă la evenimentele din 1989.

Ceea ce este cu adevărat de subliniat este că textul avocatului Ion Predescu, ce analizează homosexualitatea din perspectivă juridică, este preluat chiar din Monitorul Oficial al României. Să judecăm singuri cine frizează patologicul, cine minte şi cine aberează.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.