„Călătoria” – primul program complet de terapie și vindecare după trauma avortului, din România

By PRO VITA București

Vindecarea după avort nu este una obișnuită. Rănile pe care le lasă acesta în trupul și sufletul femeilor sunt adânci și dureroase.
Este important de știut că fiecare femeie (și fiecare persoană afectată de avort) este unică și drept urmare are nevoie de un parcurs unic, care să o poată aduce la împăcarea și iertarea de sine. Cele mai multe femei consideră că au trecut peste, că sunt puternice și că pot merge mai departe fără să se mai lase afectate de această experiență cumplită. Însă, de cele mai multe ori, acest lucru nu este adevărat. Dorind să uite și să nu se mai gândească la acel eveniment, acestea nu fac decât să ascundă gunoiul sub preș, prefăcându-se că nu simt durerea din sufletul lor.

Motivul principal pentru care femeile apelează la această cale de a face față traumei prin care au trecut este acela că suferința și emoțiile puternice și răvășitoare prin care trece o femeie după avort – ca și înainte – sunt în general ignorate.

Una din modalitățile prin care o femeie afectată de experiența avortului își poate redobândi echilibrul interior este urmarea unui program de consiliere și/sau psihoterapie, alături de o persoană abilitată să ofere un astfel de sprijin.

Asociația Pro-Vita pentru Născuți și Nenăscuți – filiala București ajută atât persoane cât și familii să depășească complicațiile emoționale și psihologice apărute în urma unui avort. Programul de consiliere pe care îl propunem și care este special destinat recuperării post-avort poartă numele generic „Călătoria” și este dezvoltat în parteneriat cu Asociația CareConfidential din Marea Britanie.

Consilierea este deseori gratuită, întotdeauna confidențială și este disponibilă pentru ORICE persoană afectată de pierderea unui copil prin avort.

Programul „Călătoria” se concentrează pe vindecarea rănilor interioare, iertarea de sine, repararea relațiilor interumane și regăsirea unui sens al vieții.

Citește mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.