Brain fitness

Scriam la începutul anului despre lucrurile făcute pentru prima dată, iar astăzi ne întoarcem la subiect cu o nouă perspectivă. Atunci când experimentăm lucruri pentru prima dată, în creierul nostru se activează activitatea neuronală și dezvoltăm abilități, competențe și reușim să avem o optică diferită asupra lucrurilor pe care le cunoșteam déjà.

Acum 50 de ani, nimeni nu avea un program organizat de mișcare, iar astăzi toată lumea are un abonament la sală. A fost o lecție învățată în timp și cu beneficii imediate pentru sănătate. Următorul pas în această revoluție a fost preocuparea pentru activitatea creierului și dezvoltarea capacităților intelectuale.

Creierul nostru este văzut mult prea rar ca un mușchi, dar are nevoie de un antrenament zilnic pentru a stimula activitatea neuronală. Vă amintiți cum creșteați nivelul de dificultate pentru a reuși să rezolvați exerciții din ce în ce mai complexe la matematică ? În mod simetric, creierul nostru funcționează la fel. Abordând noi provocări și acceptând să ieșim din zona de confort, creierul nostru va dezvolta o rețea puternică de sinapse și ne va îmbunătăți activitatea intelectuală.

În accepțiunea specialiștilor, brain fitness reprezintă abilitatea creierului de a învăța ceea ce organismul are nevoie de a supraviețui într-un mediu în constantă schimbare. După numeroase studii, creierul este considerat a fi un sistem dinamic care se reorganizează constant și poate fi modelat și reformat de-a lungul vieții.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.