Bătrân din București care locuia în condiții inumane, ajutat după o mobilizare pe internet

Ieri am aflat de la Hetti Benedek despre povestea bătrânului care locuia în condiții inumane chiar în capitala României, București. Din informațiile vehiculate pe rețelele de socializare nu este vorba de un boschetar, ci de un bărbat care a locuit toată viața în cartierul Rahova, la intersecția străzilor Băjești și Grapei.

Povestea începe în urmă cu două săptămâni când mai mulți tineri au decis că lucrurile nu mai pot continua așa și s-au mobilizat. Prin intermediul internetului au reușit să strângă banii necesari pentru a achiziționa și amenaja un container pe care l-au recondiționat și l-au pregătit pentru a-l găzdui pe bătrân în condiții umane, cu atât mai mult cu cât temperaturile au scăzut deja foarte mult.

Modul în care au acționat cei care s-au implicat în acest caz este impresionant și trebuie să fie un model pentru noi toți. Nu-i cunosc pe cei care au acționat în acest caz, însă îi felicit pe toți și sper ca prin acest scurt material să fac cunoscut efortul lor în speranța că-i va inspira și pe alții să acționeze.

Postez mai jos mesajul publicat azi de deținătorul profilului de Facebook Santos Sfantul cu privire la acest caz:

”Poate ca ati auzit de cazul domnului in varsta de prin Rahova, care traieste (sau traia… in niste conditii inumane). Am facut acest film ca un rezumat de 3 minute, al actiunii noastre/voastre…care a durat mai bine de 2 saptamani … dar a meritat cu varf si indesat. Va felicit, sunt mandru ca v-am cunoscut, va felicit. Nea’ Ion e cam fericit din ce-am vazut eu azi.

Am vrea mai departe sa-i construim un gard, ca sa nu mai intre drogatii peste el, de aia am facut filmul in engleza, ca stirea care a rulat la Kanal D a reusit sa strang super suma de 350ron….In functie de cum se misca treaba cu paypal-ul ne orientam daca va mai cerem sau nu ajutorul, caci sunt convins ca sunt destui oameni pe aici care n-au apucat sa contribuie desi isi doreau foarte mult. In continuare pentru cine nu e din bucuresti si vrea sa doneze o suma cat de mica in contul: RO89 INGB 0000 9999 0110 1229, titular Stefan Niculae. iar pentru cei care-s in strainatate folositi contul de paypal din film: catalin.oprea@gmail.com.

Multumim mult pentru tot like-uri si share-urile sunt binevenite in ideea in care vad si alti oameni ca … niste oameni simpli, ca noi, au reusit sa-i schimbe iarna si nu numai, unui alt om, ca noi, toti”

Sursa articolului aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.