APCE s-a sesizat în legătură cu LEGALITATEA ”mamelor purtătoare” care produc copii pentru cuplurile homosexuale

Protestele recente din Franța, unde peste 500.000 de oameni au manifestat față de intenția Parisului de a legaliza ”mamele surogat” pentru cuplurile de homosexuali nu au rămas fără ecou. Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a decis să introducă pe ordinea de zi o propunere de Rezoluție privind „Drepturile Omului și problemele etice legate de gestația pentru altcineva” (GPA).

Introdusă de parlamentari din diverse partide, rezoluția declară fără echivoc că „gestația pentru altcineva aduce atingere demnității umane a femeii însărcinate, ale cărei corp și funcție reproducătoare sunt folosite ca o marfă” și „drepturilor și demnității copilului, pentru că are drept efect transformarea copilului în produs”.

Miza pentru APCE va fi aceea a alege între interzicerea și restrângerea acestei practici, scrie chretiente.info.
Propunerea de rezoluție urmărește interzicerea totală în Europa, întrucât experiența a arătat că în statele care au ales restrângerea (Marea Britanie, Grecia, Belgia), aceasta a fost iluzorie.

Intenția guvernului francez de a legaliza Gestația pentru Altcineva (GPA) a fost principalul motiv pentru care o jumătate de milion de protestatari au ieșit acum două zile în stradă la Paris și 80.000 la Bordeaux.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.