Anxietatea – boala secolului

Statisticile arată că anxietatea este printre primele boli ale secolului în care trăim peste tot în lume. În SUA, peste 40 de milioane de oameni suferă de anxietate cronică.

Stările de anxietate sunt perfect normale atunci când acestea sunt motivate. Frica este motivată atunci când există o realitate care reprezintă o amenințare pentru noi sau o sursă de emoții puternice, cum ar fi un divorț, un examen, o întâlnire în care ne-am pus așteptări și mize mari. Ele ne ajută, ne alertează în fața pericolelor și ne permit să ne ridicăm, să ne adunam resursele și eforturile fizice și psiho-emoționale si ne dau ”forța” de a ne lupta cu provocările și greutățile vieții.

Atunci însă când acestea apar fără a avea un motiv cert, ci doar provocate de situații imaginare (sindromul drobului de sare), sau atunci când anxietatea dă naștere unor gânduri nedorite în timpul nopții împiedicându-ne să avem un somn odihnitor, atunci, anxietatea devine o problemă.
Incapacitatea de a-și controla gândurile în situațiile din timpul zilei poate fi un motiv de stres pentru unii oameni. Anxietatea se poate manifesta în mai multe feluri: sub formă de atacuri de panică, ca dereglare generală de anxietate sau ca tulburare compulsiv-obsesivă.

Continuare AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.