AM AFLAT

“Am aflat” este o iniţiativă educativă și o campanie de informare care se desfăşoară la nivel naţional, adresată în principal adolescenţilor sau tinerilor, asupra falselor informaţii, a periculoaselor manipulări şi comportamente care le bombardează din toate părţile viaţa de zi cu zi. Acestea sunt probleme împotriva cărora societatea şi sistemul de învăţământ îi atenţionează prea puţin.

Informaţiile, manipulările, comportamentele deficitare, sunt legate de practicarea sexului pentru plăcere, de consumul de substanţe halucinogene, de lipsa de respect faţă de cei puţini din jurul lor care le vor bine – părinţii şi profesorii – de confuzia în care se află în legătură cu unele valori perene cum ar fi familia şi altele. Promovarea şi chiar publicitatea agresivă a acestor comportamente precum şi tăinuirea consecinţelor lor se datorează în principal unor factori sociali extremi de puternici ce au afectat întreaga societate şi care îşi urmăresc scopurile proprii ce adeseori bulversează tinerii.

Prin prezentările noastre încercăm să oferim tinerilor o mai mare încredere în ei înşişi, o cunoaştere a responsabilităţilor pe care trebuie să şi le asume şi un mod de a găsi voința pentru a le duce la îndeplinire.

Prezentarea din proiectul ProVita “Am aflat” este structurată în 5 module:
– Iluzie – despre comportamentul manipulator al unor actori sociali şi modul în care îl pot recunoaşte şi evita
– Sex – ce înseamnă din punct de vedere fiziologic şi psihologic viaţa sexuală
– Concepţie – sarcină, evoluţie şi sănătate
– Dragoste – cum se construieşte o relaţie durabilă, repere, bucurii şi iniţiativă
– Fericire – discuţii libere despre împlinirea personală şi subiecte ce îi preocupă pe tineri

Facem apel, astfel, la conştiinţa de a nu ne lăsa tinerii (şi implicit viitorul) de unii singuri în faţa numeroaselor provocări ale societăţii moderne fără repere autentice. Vă rugăm permiteţi-ne să răspândim această informaţie şi să vă alăturaţi nouă în această iniţiativă.

8 comentarii

 1. Reply Post By hary

  Se accepta pareri si opinii contradictorii (fata de credinta crestin- ortodoxa), dar constructive, in sensul ca sunt argumentante si bine intentionate?

  Pentru ca si pe mine in calitate de parinte (tata a doi copii mici) si sot, ma preocupa decadenta spirituala existenta (nu nu numai la generatia tanara), insa in multe privinte am alte opinii despre cauzele si efectele acestei decadente si prin urmare alte solutii.

 2. Reply Post By Am Aflat

  Sigur ca se accepta. Scopul siteului este in principal de a le oferi tinerilor o alta viziune asupra vietii decat cea comerciala… Si viziunea aceea sa fie cat mai adanca, profunda, inaltatoare si curata. Tinerii ar trebuii sa fie cat mai autentici si cat mai liberi din punctul nostru de vedere si ce vine odata cu acestea: responsabili pe masura.

 3. Reply Post By Am Aflat

  Aș mai adăuga o scurtă metaforă.
  Sunt mai multe drumuri care duc spre vârful unui munte. Doar ajuns sus se văd și celelalte drumuri.
  Așa că hai să urcăm împreună muntele 🙂

 4. Reply Post By victor

  Felicitari pt initiativa,dar cred ca aveti o problema,pe de o parte misiunea dvs.este una nobile,pe de alta parte creati confuzii pana si adultilor,in sensul ca acceptati orice comentariu care ii lasa pe tineri tot in ceata.

  se pare ca aveti un comentator abonat care se pricepe la toate si pt ca aduce vorba pe alocuri si despre Dumnezeu ii permiteti sa invite tinerii (subtil)sa consume orice(chiar si pornografie)dar cu moderatie.

  ierta-ti-ma dar nu mai inteleg,cat de mult va doriti sa ajutati si cum?

  1. Reply Post By Am Aflat

   Victor siteul e si pentru adultii confuzi, nu doar pt adolescentii confuzi. Considera ca Hary a glumit ca are doi copii si ca e de varsta ta si atunci il vei vedea cu alti ochi 😉

   1. „considera ca Hary a glumit ca are doi copii si ca e de varsta ta si atunci il vei vedea cu alti ochi…”

    cat de tare e asta :))))
    foarte tare cum stiti voi sa le potriviti, ca sa va dea cu plus:)))

    1. Reply Post By Am Aflat

     Sa inteleg ca dv. vroiati sa ne faceti ceva si sa avem cu minus pe aici?

 5. Reply Post By victor

  ok,am inteles si m-am linistit,probabil a ales sa spuna asta ca sa para mai mare ,sa nu fie ridiculizat(facem asta pt ca uneori adultii nu ne inteleg)o fi un tip de treaba care se da smecher(stii cu copy-paste)poti sa pari foarte intelept,faceti si voi o triere k sa nu va strice vreun descreierat treaba k nu stii niciodata
  sunteti cei mai tari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.