Alergare Cluj – Timișoara, în cinstea eroilor Revoluției din 1989

de Valentin Rusu

Maratonistul Juhos Gabor a plecat, luni, de la Cluj-Napoca, într-o cursă către Timişoara, unde va ajunge în 18 decembrie. Cursa a început în faţa monumentului „Stâlpi împuşcaţi”.

Maratonistul le duce timişorenilor mesajul că urmaşii celor morţi la Revoluţie sunt datori să îşi amintească de victimele represiunii comuniste sub ce formă pot, inclusiv prin astfel de alergări. Juhos Gabor a început în septembrie o cursă de maraton în amintirea eroilor care şi-au jertfit în Revoluţia din decembrie 1989 şi a alergat de la Timişoara la Cluj-Napoca.

Ziua de luni marchează debutul Revoluţiei şi va alerga de la Cluj-Napoca spre Timişoara, unde va ajunge în 18 decembrie, seara, la Biserica Reformată, unde au izbucnit evenimentele din decembrie 1989.
Consiliul Naţional Maghiar din Transilvania (CNMT) a organizat, în perioada 14-25 septembrie, o cursă de maraton pe traseul Timişoara – Cluj-Napoca, intitulată „Via Revolutiae” (Drumul Revoluţiei), care are ca scop marcarea împlinirii a 25 de ani de la Revoluţia din Timişoara din 1989.

Maratonistul a alergat şi în acea perioadă, iar acum consideră că cu această alergare va închide un cerc. Va alerga pe zi câte 42 de kilometri şi va străbate oraşe precum Alba Iulia, Deva, Aiud şi Lugoj. Traseul îl va parcurge şi cu maşina, pentru că nu îi zilele de alergare.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.