„Acum” nu înseamnă „mai târziu”

de Ionela Toma

Ce fac eu, tu și restul lumii… de ce mai târziu și nu acum, de ce peste o săptămână și nu azi, de ce așteptăm să vină vara și nu facem iarna, de ce am lăsat de pe anul trecut, pe anul ăsta?

Pentru că amânăm! Amânăm tot, de la alarma care sună dimineața până la oportunități, șanse, persoane, amânăm nevoi și găsim scuze, care se transformă în frustări și neputințe pentru care mai apoi să cerem timp și iar șanse, dar toate astea le-am avut, și nu am profitat.

Avem examene, proiecte, deadline-uri, toate se fac în ultimul moment, sub presiune și crize, în agitație și groază. Stiți despre ce vorbesc, nu?

Ce amânăm?

Să mergem la sală – sala nu înseamnă numai mușchi și abdomen cu pătrățele, sau plat, fese ferme și picioare tonifiate, înseamnă și sănătate. Exercițiile fizice au multe beneficii și vă pot ajuta la îmbunătățirea și menținerea stării de sănătate.

Să învățăm pentru examene, să realizăm proiecte – nu doar o dată ți s-a întâmplat, mie de atâtea ori, că am început să descopăr și beneficiile amânării. 🙂 Dar nu despre asta e vorba, sunt prea puține. Adu-ți aminte de ziua cand ai fost gata la timp cu un proiect, când ai reușit să înveți toate paginile alea care nu se mai sfârșeau, asta chiar cu cateva zile înainte. Nu-ți amintești?! Hai, trebuie să fi fost măcar o dată…. E vorba de sentimentul de siguranță pe care ți-l dă un lucru bine făcut la timp …

Momente – Nu mai petrecem timpul cu cei dragi, invocăm tot felul de scuze, ne retragem la birou, acasă, în camerele noastre și uităm că cele mai sincere și frumoase momente ni le dau familia și prietenii.

Să iubim – Nu există sentiment mai frumos decât echilibrul în viață. Să nu crezi în vorba aceea: mai întâi cariera și apoi iubirea. Nu e nimic mai înșelător. Dă-ți voie să iubești și lasă-te iubit.

Să urmăm cursuri – Cursurile de dezvoltare personală, de dans, de limbi străine, sau orice tip de curs, toate vor avea un singur scop: evoluția ta. Nu dansez pentru că nu stiu să dansez, nu știu să dansez pentru că nu dansez.

Să fim fericiți – Fericirea vine din acțiunile noastre. Amânând continuu, îți amâni fericirea.

Citeste mai departe aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.