A apărut broșura despre admiterea în învâțământul liceal

Autor: Dana Lascu

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a publicat broșura oficială care cuprinde toate informațiile legate de admiterea în învățământul liceal de stat și în cel profesional de stat pentru anul școlar 2015 – 2016! Ea va fi distribuită gratuit tuturor elevilor care termină anul acesta clasa a VIII-a!

Broșura cuprinde informații legate de admitere și reprezintă un ghid util pentru absolvenții clasei a VIII – a, dar și pentru pentru părinții acestora în vederea orientării școlare pentru clasa a IX – a.

Informațiile tipărite în lucrare sunt legate de admiterea în învățământul liceal iar, într-o secțiune distinctă, privesc datele legate de admiterea în învățământul profesional de stat, pentru anul școlar 2015 – 2016.

Prima secțiune, admiterea în liceele de stat

Documentul arată cum se va face calculul mediei de admitere, prezintă calendarul admiterii la liceu în clasa a IX-a pentru anul școlar 2015 – 2015 și enumeră centrele unde vor fi susținute probele de verificare a cunoștințelor și cele pentru aptitudini.

În plus, conține modelul fișei de înscriere și detalii despre cum trebuie completată aceasta. De asemenea, broșura include și explicații privind repartizarea computerizată, o listă a liceelor și colegiilor din București, dar și planul de școlarizare pentru clasa a IX-a pentru învățământul liceal, cu și fără frecvență.

Dacă optați pentru licee particulare

Pentru părinții care vor să-și înscrie odrasele la unități de învățământ preuniversitar privat, broșura conține o listă a liceelor particulare autorizate sau acreditate, care organizează admitere în clasa a IX – a pentru anul școlar 2015 – 2016.

Citeste mai departe aici.
Brosura poate fi descarcata de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.