COMUNICAT DE PRESĂ – Voluntariat în folosul vârstnicilor instituționalizați în județul Timiș

COMUNICAT DE PRESĂ

Voluntariat în folosul vârstnicilor instituționalizați în județul Timiș

Echipa Activi pentru oameni a desfășurat o acțiune de voluntariat în beneficiul bătrânilor instituționalizați în cadrul Așezământului „Sfântul Nicolae” din localitatea Checea (jud. Timiș), instituție coordonată de Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Timișoarei.

S.C. Activi pentru oameni S.R.L. este o structură a economiei sociale înființată în cadrul proiectului „Activi pentru oameni” POSDRU/173/6.1/G/148199 – ID 148199, proiect implementat de către Fundația Teofania în parteneriat cu Asociația Millenium Center.

Asemănătoare mai degrabă cu organizațiile non-profit, întrepreinderile sociale au ca principal obiectiv susținerea comunității, urmărind ca profitul înregistrat în urma activităților desfășurate să fie reinvestit în activități sau programe care să contribuie la bunăstarea comunității.

Un program care face parte din acet proiect și care este destinat bunăstării comunității este Programul „Dă mai departe!”.

În cadrul acestui program, cu ocazia apropierii sărbătorilor de iarnă, o echipă de 10 voluntari seniori și echipa Activi pentru oameni au desfășurat activități de voluntariat în beneficiul bătrânilor instituționalizați.

Obiectivul acestei acțiuni a fost realizarea unei mai bune integrări în comunitate a seniorilor, atât voluntari, cât și beneficiari, o valorizarea a acestora și a experiențelor dobândite de-a lungul vieții.

În cadrul programului „Dă mai departe!” voluntarii au participat împreună cu beneficiarii la grupuri de discuții pe teme ce au vizat reguli de bună conviețuire în familie și au ascultat activi povestirile de viață ale beneficiarilor personale cu privire la trecerea prin anumite evenimente de familie sau persoanale.

În S.C. Activi pentru oameni S.R.L. își desfășoară activitatea în localitatea Moșnița Nouă (jud. Timiș), iar angajații acestei structuri sunt persoane care fac parte din categorii vulnerabile, calificate în domeniul îngrijirii la domiciliu.

Persoanele interesate de activitatea SC Activi pentru oameni SRL ne pot contacta la e-mail contact.activipentruoameni@gmail.com sau la telefon 0721.751.265. Mai multe informații se pot găsi și pe www.ingrijiresiasistenta.ro sau www.facebook.com/activi-pentru-oameni.

Proiectul „Activi pentru oameni” este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară: 6 – „Promovarea incluziunii sociale” Domeniul major de intervenţie: 6.1 „Dezvoltarea economiei sociale”, având o valoare totală de 1.834.123,40 lei, din care 1.795.606,81 lei reprezintă finanţare nerambursabilă.
Informaţii despre Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013 „Investeşte în oameni!” se găsesc pe site-ul http://www.fonduri-ue.ro/posdru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.