Am aflat!

Am aflat!

Nu întotdeauna am ales bine, nu întotdeauna am fost liber să aleg. Am încurcat drumurile, căile, cărările. M-am uitat, am văzut şi am priceput. Dar drumu-i lung şi împlinirea-i departe. Ca să mă pot aduna, a trebuit întâi să mă risipesc. Acum ştiu cine sunt. (Grigore Leşe)
"Fără Hristos viaţa fiecăruia dintre noi e o crimă perfectă"
Traficul de persoane

Traficul de persoane

Autor: Alina Ioana Dida

Daniel Hayes a extras din interviu o serie de informaţii tulburătoare despre această industrie mondială a infracţiunilor.

1. Definiţia sclavului: o persoană care este forţată să muncească sub ameninţarea violenţei, primind în schimb doar hrană pentru supravieţuire.

2. Termenul de trafic de persoane folosit de noi azi este sinonim cu cel de sclav. Traficul de persoane nu se referă la traficul ilegal de imigranţi peste o graniţă întrucât aceştia sunt oameni liberi să plece unde vor. (sursa aici)

3. Departamentul de Stat al SUA şi o serie de cercetători estimează că în prezent există peste 47 milioane de sclavi în lume. Pentru comparaţie, în 1860 în Statele Unite existau aproape 4 milioane de sclavi.

4. Azi există mai mulţi sclavi în lume decât au existat în toată istoria cunoscută a omenirii în total.

5. Astăzi preţul unui sclav este cel mai mic din câte au fost vreodată. În 1860 un sclav costa în Texas 19 mii dolari, calculat la valoarea banilor de azi. Un sclav poate fi cumpărat acum cu mai puţin de 90 dolari, în unele regiuni.

6. 65,8% din totalul sclavilor se află în regiunea Asia-Pacific.

7. 4% din populaţia Mauritaniei este reprezentată de sclavi. Puteţi vedea mai jos o hartă a sclaviei în lume.

8. În SUA forma dominantă a traficului este dată de sclavia sexuală a copiilor şi minorilor.

Citeste mai departe aici.Comentarii prin Facebook

Nici un mesaj.

Scrie un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Facebook